Hädas olen aga nukkvõlli valimisega. Kuna olen scati kohta kuulnud vaid halba ja veel tundmatumaid ei julge üldse proovida pean leppima 2x kallima kuid kvaliteetse asjaga ehk web-camiga.
Kas peaksin rohkem sihtima keskosa nukka, et madalalt oleks võimalik sõita ja lootma, et küll boost teeb oma töö? Või rohkem kestvust, et saaks suuremat boosti kasutada ja kõrgemal pöördel ka rohkem jõudu toota? Suure kestvusega on jälle aga see madala staatilise surveastmega need pmt ei käi. Klapitõusuga on kah ülemiseks piiriks ilmselt pool tolli kuna ei tahaks original kolbe veelrohkem nõrgestada klapipesade tegemisega.
Aitab keegi pädevam ehk valida nii, et tänaval hea sõita oleks:
http://vwparts.aircooled.net/category-s/958.http" onclick="window.open(this.href);return false;
Ise mõtlen nende vahel: 119 / 163 / 163/86B
Aga minu jaoks teeb asja eriti keeruliseks see "Lobe Center" i valimine
EDIT:
Tekkis võimalus osta 091 6ribiline otsast vahetusega käigukast. Toodetid seda 76-79a bussidele 2,0 õhkjahutusega moorori otsa nagu minul kasutusel.
Välja näeb ideaalis selline:

Minu oma muidugi on kui maa seest välja kaevatud kuid mis teha. Eestis sellist müügil näha pole õnnestunud kuna kõigil olemasolevatel on 1-mitu tahtjat juba olemas (Põhjuseks see, et annab bussile teatava ökonoomsuse maanteel kuna on kiirema ülekandega) Minul on teda vaja lisaks kiiremale ülekandele ka tema tugevuse pärast sest kõik hammakad on sees 2mm laiemad ja differ tundub silma järgi kordades tugevam. Lisaks on sinna kuidagi võimalik aretada ka 094 kasti piiratud libisemisega diffrit (Näiteks neliveduse T3 alt) Tugevuse vahet on raske kirjeldada kuna 300 jõuga on mõni mees suutnud originaalkastiga 10s sõita kuid lappab peale igat võistlust uued laagrid sise, poleerib hammasrattad üle ja mõõdab kõik tolerantsid üle. Selle kastiga võiks 300Hp piirine asi kenasti koos seista (Muidugi on olemas ka võimsamaid mootoreid selle kasti otsas) Selle kastiga saab kasutada ka normaalseid pooltelgi ja tuleb teha normaalsed õõtshoovad, et rattakalded paremaks saada kui praegu:
Kuna need modifikatsioonid pole just lihtsad siis tõenäoliselt enne järgmist talve seda omale kaela ei võta (Mul ka veel 4 originaal käigukasti mida purustada
Eile nö sain kastiga kaasa ka ühe mootori mille rellaka abiga suutsin poole päevaga avada:
Päris jube mis? Pole hullu, õnneks on sees olev must asi hoidnud asjad suurema roosteta
Seoses sellega muutub veidi mu performance mootori ehituse ajastus kuid tulemata see ei jää. Nimelt on mul nüüd kõik originaaljupid olemas, et panna kiiresti kokku 1 ajutine mootor nii, et parema vända / kepsud /uued kaaned ja ploki jätan järgmise mootori tarbeks kuhu siis parem nukkvõll ja kogu klapimäng tuleb.
Kuna kaotus poleks katki minnes suur siis saab selles nö ajutuses mootoris näha 100g kergendatud kepsu ja suuremaid rõhkusid ja rohkem pöördeid kui kalliste juppidega ehitatud mootoris julgeks kasutada :D