Tekkis siuke tagasihoidlik küsimus turbotamise kohta.
Nimelt, on olemas volvo 440 millel mootoriks vabalthingav B18FP (1721cc, 102hj, 142nm, R4, 8v, surveaste 10.0:1).
Vedeleb ka Garrett GT2256v turbo, mis on 2.7 liitrise MB disla pealt. Mihkli jutu järgi peaks see 1.7 bensukas seda puhurit ringi ajama küll.(
SIIN on mingi pilt kust saavad teadjamad ehk mingeid kasulikke numbreid lugeda.)
Aga nüüd siis selline küsimus nagu ilmselt enamus algajatel; äkki on mõni kes oskab selle mootori kohta(üldiselt) midagi targemat öelda, et mis ülerõhku ja jõude kannataks see asi stock sisuga ja mida kannataks saavutada stock ajuga?
Seda ma tean ise ka, et stock aju võib turbotamisel aiataha visata.. aga mind lihtsalt huvitab, kas saaks asja käima mingigi rõhuga nii, et asi laiali ei lendaks ja töötaks ka? Kas see rõhk piirduks 0,1-0,3 bariga või võib ka näiteks 0,5-0,6 barist unistada?
Sama mootor on tehasest väljunud ka turbotatuna, B18FT (surveaste on 8,1:1 ehk siis nõksa madalam kui minu mootoril). Muid andmeid selle turboka kohta eriti ei tea, noh kui siis niipalju, et on 120hj ja 0,25 bar ülerõhku.
Väldiks ka seda, et soovitaks mul see mootor hankida lihtsalt koos juhtmestiku ja ajuga, eks ole neidki mõtteid mõlgutatud.
Ühesõnaga konkreetselt huvitab just B18FP turbotamine
Tänan juba ette asjalike vastuste eest.