torukollektor
torukollektor
kas turbo mootoril on ka väga oluline torukollektori torude pikkus nagu seda on vabalthingatavatel. kui pikad ma peaks need torud tegema. mul mingi valem ka nende arvutamiseks, aga ei saa sellest hästi aru. oma valemi järgi sain toru pikkuseks 73 cm, aga see kolle tuleb sel juhul hirmus suur. oskab keegi midagi tarka rääkida?
autoks supra 3.0 turbo 173KW
autoks supra 3.0 turbo 173KW
pikkust 73cm ei oska otseselt kommenteerida, kuid....
ühepikkuste runneritega manifold vs log type annab esimesele suurema eelise põhiliselt ringraja ja tänavasõidu tingimustes, turbo spool-up gaasijaotuste parenemisele etem, hj-de vahet eriti ei ole. Lihtsalt turbo responce time...
Lisaks on võimalik log-type kolle teha väga valesti
seega võib öelda, et parem kesine ühepikkuste runneritega kolle kui kesine log-type
ühepikkuste runneritega manifold vs log type annab esimesele suurema eelise põhiliselt ringraja ja tänavasõidu tingimustes, turbo spool-up gaasijaotuste parenemisele etem, hj-de vahet eriti ei ole. Lihtsalt turbo responce time...
Lisaks on võimalik log-type kolle teha väga valesti

http://tatech.dc-ice.ee /// http://www.dc-ice.ee
Turbo- and supercharged engines suck in air, compress it and force it into the cylinders, NA engines just suck... ;)
Turbo- and supercharged engines suck in air, compress it and force it into the cylinders, NA engines just suck... ;)
no lugesid sa selle lause läbi ? "rusikareegel ütleb: mida lühemad torud seda parem turbo puhul"creese kirjutas:vabalthingava puhul jah. kas siis ei ole vaja mingeid kindlaid pikkusi, et teen lihtsalt mingi suvalise pikkusega need torud ja väga hea vä?
Vaata kuidas sul ära mahub kogu kupatus ja nii teedki, torud üritad enamvähem sama pikkusega ikka teha.

Minu kolle seal ja see on selline disain mida kõik firmad müüvad 200SX-le 2.0 Turbo. Torud nagu näha pole lühikesed vaid on disainitud et tekiks võimalikult ümarad nurgad ja sujavam gaasi läbilaskvus
2,3mm toru seina paksus
42,7 mm toru läbimõõt
materjal teras SUS304
Sobib nii 250hj masinale kui 500+hj
asi on turbo asetuses...gsi sinu näites on turbo pandud sellisesse kohta kuhu saab..sellel pildidl oleks ma arvan downpipega raskusi tulnud kui turbo oleks ligemal olnud. Kui turbot lihtsalt ei saa sobitada võimalikutl ligidale siis tehakse veidi kaugemale aga ikka yhepikkuste torudega nagu riceboy pildil!