RICE BURNER kirjutas:Palun ärge otsige väikesest kubatuurist põhjust mitte sõita, vaid pakkuge midagi konkreetset välja, mis täidaks kõik klassid, mitte ei tee veel ühte mannetut, kuhu tullakse sõitma, kui ilus ilm on. Minu huvides on ikka Eesti Dragi tuua juurde just tõsiseid võitlejaid, kes sõidavad kaasa kõik etapid, et saada Eesti meistritiitli medalit.
Minuarust me ajame ikkagi sama asja taga.
2010 tuleb Eesti dragis arvatavasti veel lahjem, kui 2009. Kuna suuremasse klassi enam ei lubata, siis C klassis on vaid 2 tiitlitaotlejat ja mõned harvad "külalisesinejad". B klassiski on asjad hapud. 2010 kõiki klasse täita ei ole ju reaalne.
Samas miks peaks ilma midagi muutmata selle aja üle elama ja siis midagi radikaalset ette võtma? Madalseis vaid süveneb ju nii?
Kui aga väike B klass kahekordistaks 2010 dragist osavõtjad?
See olekski ju ala arendamine?
Äkki on hetkel valik, kas 16ne eliminaatorklass lisaks, või mõned lisasõitjad B klassi?
Kui see klass oleks tõesti nii populaarne, nagu paistab, siis tulevikus liiguksid sealt paljud ülespoole klassidesse ja väike B olekski see hüppelaud, mis pisikuga nakatab?
BHRA peaks ka pikemalt ette mõtlema, kui järgmine hooaeg ja hakkama mõistma, et kuigi kiirendussport tõesti tuleb USAst, ei ole see ala enam vaid Ameerika autodele. Ka "riisiveskid" ja "eurokräpp" võiksid areneda väga kiireteks, kui neid lahkemalt sporti vastu võetaks.
Sinagi said ju kiirenduspisiku 2l turboautoga sõites? Kuigi tagantjärgi mõeldes oleks olnud õigem kohe hakata 9 seki püssi ehitama, siis vaevalt sa sinnani üldse jõudnud oleks, kui ei oleks olnud kõigepealt "väikest" autot. Kui oleks olnud vastav klass, siis arvatavasti sa sõidaks ka praegu selle autoga 9-t.
Kuni 2l laetud autod on meie väikses Eestis autoharrastajate hulgas kindlasti populaarseimad ja nende "know how" ka kõige suurem.
Minul tuli näiteks see aasta sein ette. Minu auto liigitatakse Streetman klassi ja kuna olen 11.7 välja sõitnud ning seal piiranguks 11.5, siis polegi enam mõtet arendada autot. Võibolla vast niipalju, et ka liberadadel suudaks sõita 11.6-11.7 Veel paar-kolm sellist autot ja lähebki asi bracketiks ära seal klassis. Väga ei motiveeri ka, et tunnustatakse vaid iga etapi võitjat, mitte hooaja meistrit.