Molotov51 kirjutas:Nonii nüüd on Astrona ennast lõplikult tõestanud.
Noh alustasin teema 1. aprillil suht igavusest. Vahetult peale seda teemat, läks mul kahel masinal saaled, ilma, et ma rõhku vähemaks oleks keeranud

- ja enam polnud igav

Korralikest mootoritest eriti ei räägita ja rahvatarkus tekib ikka enamasti nii hõredate mootorite baasil, et tuleb pumpa peale keerata, et üldse igale poole õli jõuaks.
Põhimõte on tegelikult lihtne.
Kõik peab õlitatud olema.
Ega see kui vändast tuleb 7bar õli rõhku, ei tähenda, et keps hõljub 7barise õlikihi peal - õli väljub ju saale peale, mis on 100x suurem ruum kui õlitusava ja seal on 0 rõhk niikuinii.
Mida kiiremini õli pumbatakse, seda rohkem õli peab süsteemis olema, et ennast kuivale ei pumpaks.
Mida kõrgem rõhk ja suuremad lõtkud/avad, seda kiiremini pumbatakse.
Paned pumbale punni ette on rõhk üleval aga voolavus null ja kõik kuival.
Puurid õli kanalid väntvõllis vms suuremaks, rõhk seal langeb, voolavus aga paraneb, ja kuna õlirõhuregulaator hoiab rõhu ikka üleval, siis teised elemendid saavad ikka oma õlituse kui pump hõre polnud. (sama kui paned suurema turbo ja sama võimsus (õhuvoolavus) tuleb madalama rõhu juures).
Kui puurida kõik õlituskanalid suuremaks nii et voolavus jääb samaks ja lasta ka regulaatorist rõhk alla, siis ainus võit on selles, et võibolla pump kestab kauem.
Aga noh ega keegi siin vaevalt midagi muutma hakkab - väga lihtne on pekki keerata, kuna näiteks puurid mingid kanalid nii suureks, et rõhuregulaator enam rõhku üleval ei jaksa hoida ja ülejäänud lülid jäävad õlitamata.
Kui on probleeme, keerake juude nii et rõhk ikka ülevala oleks, ja kui ikka rõhk ei tõuse, siis küll ta peale kap-remonti tõuseb. Enne seda proovige aga korraliku õliga (mul castrol vs noname tõstis rõhku kuumalt +1-2bar) Kui aga pole probleemi, siis ärge näppige - on minu seisukoht. Mitte aga "If it's not broken - tune it". päikest