Bmw 340 m60b40+kompressor ? -JoE-

Eputa oma autoga :)

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Vasta
Kasutaja avatar
erik

Postitus Postitas erik »

Selle automaatkäigukastiga mootori aju ei kõlba manuaaliga kasutamiseks.
-JoE-

Postitus Postitas -JoE- »

Seda ma tean ,et mul manuaali aju vaja esialgu.
Kui see kompressor jääb väikseks siis peab suurema ostma järelikult.
KillFrenzy

Postitus Postitas KillFrenzy »

Kas ajule siis manuaali softi ei anna peale lasta?
hents99
Kontakt:

Postitus Postitas hents99 »

-JoE- kirjutas:Seda ma tean ,et mul manuaali aju vaja esialgu.
Kui see kompressor jääb väikseks siis peab suurema ostma järelikult.
Mul oli siin mõni vahe tagasi M112 müügis. Jaguari oma, ehk siis kiirendus/pidurdus leevendustega. Kohe peaks ka treiali käst rihmaratta kätte saama, kui huvi on, siis võta ühendust.
Hetkel oli plaanis oma V8 mersule peale istutada.
redline

Postitus Postitas redline »

erik kirjutas:Selle automaatkäigukastiga mootori aju ei kõlba manuaaliga kasutamiseks.
Ma küll vaatasin autodata el. skeeme, aga äkki keegi on proovinud automaadi ajuga manuaali tööle panna muidu? Ma natuke vaatasin seda skeemi, läbi kasti kontrollmooduli toimub osadele anduritele voolu andmine, aga seda saaks teha ka ilma selle moodulita. Samas ma hetkel ei viitsinud rohkem järge ajada, aga võibolla võimalik ka selle ajuga käima panna :roll:
Kasutaja avatar
erik

Postitus Postitas erik »

redline kirjutas:
erik kirjutas:Selle automaatkäigukastiga mootori aju ei kõlba manuaaliga kasutamiseks.
Ma küll vaatasin autodata el. skeeme, aga äkki keegi on proovinud automaadi ajuga manuaali tööle panna muidu? Ma natuke vaatasin seda skeemi, läbi kasti kontrollmooduli toimub osadele anduritele voolu andmine, aga seda saaks teha ka ilma selle moodulita. Samas ma hetkel ei viitsinud rohkem järge ajada, aga võibolla võimalik ka selle ajuga käima panna :roll:
Absoluutselt kõike annab aretada aga kas on mõtet?
redline

erik kirjutas:
redline kirjutas:
Absoluutselt kõike annab aretada aga kas on mõtet?
Iseenesest kui see väga keeruline pole, siis on mõtet, aga kui asi keerulisemaks läheb siis mõtekas teine aju osta(enamus ainult automaadi ajud) :)
Mikk_M

Postitus Postitas Mikk_M »

V8 kohta ma ei tea täpselt, aga kui ma eelmine aasta e30ne peale m50b25 mootorit panin, oli samamoodi mootor aut. kastiga auto pealt, aga mina kasutasin manuaaliga(automaatkasti aju ja juhtmestikuga). Seal oli vaja lihtsalt aju mingile pin-ile süütejuhtmete pealt vool vedada vms, täpselt ei mäleta enam, midagi keerulist ei olnud igatahes. Mihkel veel otsis välja mulle kuskilt skeemi pealt selle info.
redline

Pinge tuleb osadesse anduritesse läbi kasti aju, aga pinge saaks ka läbi süüteluku lasta :) Vb Mihkel oskab kommenteerida?
sallu
Kontakt:

Postitus Postitas sallu »

terv, põhimõtteliselt on ainult kivi erinev, mul neid manuali kive vedeleb 4 erineva softiga
http://foorum.turboclub.ee/viewtopic.php?t=5146
Ja kui tahad, et asja saaks, siis peaksid selle bloweri peale mõtlema... 500hj Jämedalt..
Kasutaja avatar
Raceboy

Postitus Postitas Raceboy »

Eaton M90 jääb jäi juba 3.6liitrise B-6 Porsche 911 mootoril väikeseks, kuna mootori VE tõusis vingelt.
http://www.facebook.com/vemsporsche" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.porsche-foorum.org" onclick="window.open(this.href);return false;
pr8

Postitus Postitas pr8 »

Kompressormootori puhul tuleb eelkõige arvestada kompressori mahtu ja pöörlemiskiirust, kuna see määrab õhukoguse, mis omakorda kütusekoguse, mis omakorda võimsuse.

M90 juures tähendab see 90 kuuptolle, ehk maht on ca 1.5L. Lihtsustades, et vabalthingava 4L mootori (VE 100%) vajaliku õhu läbilaskmiseks (s.t. 0 boost) peab kompressor juba 33% kiiremini ringi käima. Boosti tahad, siis veel kiiremini.

Oletame, et overdrive on 100%, A/F 12, redline 6000. Siis saab bensiini lasta 6000*2*90/12/12/12/13.1/12*60 = u. 240 naela tunnis. Benabloweri erikulu on 1 või tiba alla, ok võtame 0.7, siis võimsus tuleks 240/0.7 = 340 hj. Erikulu osas ma siiski eriti kindel pole.

Meil võistlusautol on kompressor samuti väike: 470 cid, 7.7L ehk 5 korda suurem kui see Eaton, aga mootor ka 9L. Lisaks overdrive on FIA max lubatud 50%. See kompressor sobiks väikesele, nii 6-liitrisele mootorile. Boost oli vaid 1.5 bar.

http://www.tqhq.ee/camaro79/window.php?21
-JoE-

Eks ma pean siis uue kompressori muretsema.Praegu aga proovin auto sõitma saada siis alles kompressor mis juhtub alles suvel või siis sügisel.
Praegu seis siis selline et mootor omal kohal ja hakkan rooli latti aretama.
Kasutaja avatar
Raimo

Postitus Postitas Raimo »

See mootor võiks tõesti kõigepealt sinna aiste vahele jõuda ...
BMW E30 M3 343hj | Hestec EMS, 3" exhaust, Brembo big brakes, Powerflex etc
BMW E46 V8 - under construction
-JoE-

Praegu siis jändan roolilatiga ei taha kuidagi kuhugi mahtuda üks võimalus oleks aga siis jääks ta silla talast veel allapoole ning selle võib väga lihtsalt alt ärasõit vaadates eesti teid.Mõelda juu võib et sõidab mööda normaalseid maanteid aga kui ükskord tulime sõbra 7-sega pärnupoolt viljandisse millel on ees madaldus käis 90 kmh pealt silla tala vastu assfaldid ja kui minu auto käiks vastu siis läheks kohe latt.
Teab keegi kuidas Alpina B8 asi on lahentatud.Kas rooli karbiga???
Üks võimalus oleks veel karterit ümber teha.
Vasta