Noh niipalju kui mina olen neid ajusid ja muid asju jootnud on mul 10-ne aastaga NULL probleemi olnud jalgade lõikamisega.
Mina leian, et külmjoote puhul on tegu ikkagi jootmistehnika veaga, mitte lõikamise ega jalgade töllerdamisega.
Pole 90% nendest ühendustest ka üle jootnud ja ikkagi ei ühtegi probleemi.
Siis on vedanud. Või pole suurte vooludega tegemist olnud. Eks see tavaliselt ikka just see 10% või pigem 1% joodetest, mis peavalu tekitab. Tavalised takid, konded peavad nõrkade voolude puhul ehk vastu aga ESD tundlikud komponendid võivad kannatada saada. Pealegi võtab see aega ja sõltubkasutus keskonnast /tingimustest kui joote ja komponendi jala vahel mikropragudes oksüdatsioon tekib ja ühenduse voolu läbilaskvus langeb.
Tõsi ta on, mida rohkem abivahendeid seda kvaliteetsem töö. Kommentaarid olid üldised "igamehe" jootmistehnika kohta.Painutatud jalgadega ei ole just eriti meeldiv hiljem neid komponente vahetada, kui vajadus tekib.
Alati saab ju ka vajadusel pealt poolt fikseerida komponente või ka pealt pool fikseerimisjootmist teha.
Tegelikult on ka käsijootmise jaoks spetsiaalsed stendid, millel komponendi tugi küljes.
Kvaliteetset tööd ei saagi päris põlve otsas teha.
Aga äkki seletad nö mikrotehniliselt lahti kuidas need mikropraod tekivad, eeldades, et kasutad spetsiaalseid väikseid lõiketange?
Ei seleta mikrotehniliselt lahti

See selleks, eks igaüks vaatab ja teeb kuida oskab.
Tahaksin hoopis küsida kas keegi sellele MC68HC908 kotrollerile ise on ka koodi peale lasknud?