miil kirjutas:Üks väike nipp veel (võibolla kõik ei tea), et kui juhtmele tina kanda, siis tuleks tina sulatada vahetult juhtme juures, mitte nii, et kõigepealt tina kolvile ja siis kolvilt juhtmele (vanasti tegin nii).
Kui mõne klemmi peale hästi külge ei hakka, siis olen väikse viiliga hõõrund natuke.
Isegi omase vähese kogemuse juures sellest aru saanud et kui tina on spetsiaalne siis se keemia seal pikka kuumutamist ei taha. Omal veel selline lugu et pole korralikku jootejaama ja pean kolme kolvinässi vahel valima vastavalt juhtme läbimõõdule ja õhutemperatuurile

Kunagi jootsin toas 25w kolviga ja tundus väga hea ning ostsin omalegi....varsti selgus aga see, et kui õues puhub tuul või on jahedam ilm siis sellega ei jooda midagi. Ma loll mõtlesin, et owerkill just enough ja ostsin 100W´se

tulemus see et ilmad soojenesid ja 100ne põletas vaskjuhtme nii ära et tina se väga külge ei võtnud aga talvel õnnestus ka -10nega oma juhe ära joota

Viimase kolvi ostsin 40se ja see on saanud põhiliseks tööriistaks. Kuna mu tangid pole just parimad siis esialgu kasutan tähtsamates kohtades jootmise tehnikat ja tange nö ajutiste lahenduste korral, mis mõne aja pärast ikka veel ringi tegemata....