pole pilte. Ma otsisn ja leidsin selle yhest lammarist. Kollektori ja sumpsi otsa istub. Aga kas mingi vahe on yltse tavaliselt diisli turbodel ja bena omadel. Wastegatei vahe peaks ju ainult olema
No minu arvust hakkab diiselmootriga masinatek turbo altpoolt vedama, see vahe peaks tulema wastegateist, kui ma ei eksi
Kuid ikkagi, kas on vahe sees voi ei ole
Turbodiislid ei ole erilised pöördemasinad, mistõttu turbode konfiguratsioonid = voolu omadused on tehtud efektiivsemaks alumises otsas ning vastavalt väheefektiivseks üleval (väike õhukogus, väike rõhk, liiga kuum õhk kui rõhku tõstma hakata). Igatpidi universaalset turbot on teha keeruline. Seetõttu TD turbod ei sobi kui eesmärgiks on high-performance, madalapöörde väändeks küll.
555vrx kirjutas:Turbodiislid ei ole erilised pöördemasinad, mistõttu turbode konfiguratsioonid = voolu omadused on tehtud efektiivsemaks alumises otsas ning vastavalt väheefektiivseks üleval (väike õhukogus, väike rõhk, liiga kuum õhk kui rõhku tõstma hakata). Igatpidi universaalset turbot on teha keeruline. Seetõttu TD turbod ei sobi kui eesmärgiks on high-performance, madalapöörde väändeks küll.
KAs selle Diisli turboga siis kõrgetel pööretel Boosti pole? Sain ma õigesti aru?
äkki keegi teab Nissan 200sx S13 turbo täpset markeeringut, sellest oleks kasu kyll ja rohkem
Aga näiteks kui mingise 2,5liitrise diisli pealt, millel tuleb turbo taha kuskil 2000 rpm pealt ja tõsta see 1,6se bensuka peale, siis peaks ju asi enamvähem saama, ütleme 3k-5,5k kus turbo opereerib. Või siiski mitte?