Tervist, autodeks oleks kas Toyota Celica 150kw 4wd või Subaru Impreza 155kw 4wd. Mis on mõlemi auto head ja vead? kui kõrged on kummagi masina hoolduskulud? Kumb auto on töökindlam? Igasugune informatsioon teretulnud mida rohkem seda parem! Tänud ette!
Sinu valitud autod võimsuselt küll peaaegu sarnased kuid muude näitajate poolest kindlasti erinevad. Celica puhul tegemist kupeega ja pead arvestama et sõita saad ainult naisega kahekesi ja taha mahub ainult piknikukorv. Impreza jällegi kiire pereauto klassi võib liigitada. Olemas nii 5 kohta kui ka vist üsna mõistlik pakiruum. Ehkki ka Celicasse mahub üht teist.
Kuna minul on ainult kaasasõitmise kogemus Imprezas (ja seda kõvasti järeleaidatud isendites) siis ei oska neid sulle väga võrrelda. Celica puhul aga olen täiesti rahul tema juhitavusega. Väga meeldib tema välimus. Minu arust kõige ilusam Celica just 5 generatsioon. Ainsaks miinuseks olen siiani pidanud ruumi vähesust ja rasket esiotsa. Esistange tala ja kapott tavalisel GT4-l kohutavalt rasked. Naljaga pooleks võib öelda et pool auto kaalust. Peale nende vahetamist Carlos Sainz editioni omade vastu on asi palju parem. Hoolduskulud ei ole müstilised isegi originaalosasid kasutades. Loomulikult on juppe mis maksavad palju raha. Aga jaapanlaste puhul on see eelis et kestab kah kaua. GT4 sillad on väga massiivsed ning vastupidavad. Isiklik kogemus tavalise Celicaga 100 km/t rajalt välja sõita betoonpaneeli otsa ja kahjustused olid väiksemad kui kartsin. (vanal Tabasalu rajal)
Ühesõnaga pead mõtlema kas sulle meeldivad klapptuled või mitte. Mõlemal autol olemas korralik ralliajalugu. Keegi oskab ehk täpsemalt kommenteerida mõlema auto omadusi.
Edu otsuste tegemisel.
Juba tuleb juba tuleb oleksin pidanud juurde kirjutama C.Sainz edition, kuna seda ma mõtlesingi selle all Klapptulede vastu pole küll midagi, las piiluvad Kuidas rihmavahetusega on mõlemal isendil?
Rihmavahetus on Celical vist 100000 km pealt.Olen omanud Sainz editioni-muljed on meeldivalt positiivsed.Kindlasti on impreza minek nõks parem aga ka celica on võimalik järgi aidata .... Korralikku Sainzi kindlasti raskem leida kui Imprezat
Ega hetkel 2 Sainz editionit ongi müügis ja üks Alltrac variant.. 96a sainz edition on nr 3286 ja 93a toodetud on 3290.. kus on loogika? mida celica ostmisel kindlasti kontrollima peaks? mingeid tüüpvigu? keegi võiks imprezast ka pajatada
Viimati muutis Klots, 07.09.2008 23:15, muudetud 1 kord kokku.
Mis kasutusse auto läheb? Celica suurim "vaenlane" on tema kaal. Tühimass Imprezast tükkimaad suurem 1500kg vs 1330kg ja kui võtta sti siis ainult 1200kg. Sellest ka Imprezal parem kiirendus ja juhitavus.
Ise olen omanud mõlemat ja mulle istub Impreza rohkem.
Rihma vahetus peaks mõlemal olema 100000 pealt. Imprezal maksis paar kuud tagasi vahetus Marines 7k eeku. Kui kasutad B osi ja töö teed ise saab tunduvalt odavamalt. Veermiku poolest tundub Subaru lihtsam ja vastupidavam ja jupid ei ole kallid, GT4-l vist ainult oma jupid ja tänu sellele ka kallimad. Kastide poole pealt ei ole väga nurinaid kuulnud GT4 puhul. Subarutel tundub asi vist vähe nõrgem olema, sest aegajalt ikka neid otsitakse, aga eks nad sa kõvasti peksa ka, kui autosid sihtotstarbeliselt kasutatakse.
Aga tegelikult on mõlemad lahedad, funi on rohkem kui rubla eest, talv on tulekul.
Auto ei lähe võistlemise jaoks, tavakasutus, aga kes siis ikka talvel auto omadusi kasutamatta jätab Suht raske on otsustada kui aus olla. Aga enne on vaja hetkelisest autost lahti saada, seega aega on arvamusi kuulata veel ja veel. Hinnapiir jääb 90k kanti, eks see seab ka mingid piirangud.
PLaanid kohe välja osta, või liising võtta?
Liisingu puhul arvesta ka kasko maksumust, ja sel juhul, ilma kuskilt uurimata, pakun, et need autod pole võrreldavad, ehk Subaru liisimiseks on rohkem raha vaja. Või teisi sõnu: fixeeritud kulude puhul saaks imprezast parema celica.
Klots kirjutas:Ega hetkel 2 Sainz editionit ongi müügis ja üks Alltrac variant.. 96a sainz edition on nr 3286 ja 93a toodetud on 3290.. kus on loogika? mida celica ostmisel kindlasti kontrollima peaks? mingeid tüüpvigu? keegi võiks imprezast ka pajatada
Pakun et see 96 aasta on esmane registreerimine. Valmistusaasta kindlasti varasem. Alltrac on ameerika versioon. Kerel väikesed erinevused ja lisadena kliimaseade ning püsikiirusehoidja.
Üldiselt soovitaks kontrollida mootori seisukorda kuna otstarbekohasel kasutamisel kipuvad kõik mootorid kohviks lastud olema. Ja seda nii tavalistel kui CS editionitel. Kui veab saad juba remonditud mootoriga või siis vahetatud mootoriga. Eriti tõenäoline sellist leida muidugi ei ole. Aga vahest juhtub ka imesid. JDM mootor maksab erinevates kohtades väikese hinnavahega aga umbes 25-26 tuh. krooni. Ja nagu ES Racing ütleb - Jaapani siseturu (JDM, japanese domestic market) mootorid on tavaliselt kvaliteetsemad, mistõttu sobivad ideaalselt ka võistlusmootorite toorikuteks. Käigukastid üldiselt on vastupidavad, kui sa just originaalsisule 400hj taha ei lase.
junx kirjutas:... Veermiku poolest tundub Subaru lihtsam ja vastupidavam ja jupid ei ole kallid, GT4-l vist ainult oma jupid ja tänu sellele ka kallimad.
Millised need Celica sillajupid siis kallid ka on ja mis Subarul sillas vastupidavamat lihtsamat ? Celical on ju nii lihtne/vastupidav silla ehitus kui olla saab: käendmik/õõts/amort, kui viitad tagumistele pikkivarraste puksidele, siis nende hind on jah 600.- tk aga samas ka selle puksi kestvus aeg ühe omaniku käes tavaliselt otsa ei saa. Lihtsalt huvitab, ise olen ka nii Subaru kui Celicaga kulgenud, jäin celica peale.
Madis Toyota Celica ST185 & ST205 Gt-Fourid & SW22 MR2 Turbo (lhd)
Subaru puhul võin hoiatada, et mõned vähelevinud osad võivad olla väga kirved.
Üldiselt Subaru puhul mida väiksem detail, seda kallim.
Viimati käisin näiteks armatuurivalgustuse pirne ostmas, kuna Subarul jälle mingi custom pirn mida bensukast ei saa.
4 pirni kenasti 400.- eek kokku, standardpirnid oleks ehk 50.- eek läinud.
Olen ostnud ka originaal tüübleid ~170.- eek tk, ei ole ka see midagi imekspandavat.
Viimane huumor on muidugi tühikäigumootor, mis on ka pisike suht lihtsa ehitusega detail, hinnaks soodsad 11 000.- eek.
Olen suhteliselt kindel, et mõnele saksa autole saab antud asja kordades odavamalt.
Astrona kirjutas:PLaanid kohe välja osta, või liising võtta?
Liisingu puhul arvesta ka kasko maksumust, ja sel juhul, ilma kuskilt uurimata, pakun, et need autod pole võrreldavad, ehk Subaru liisimiseks on rohkem raha vaja. Või teisi sõnu: fixeeritud kulude puhul saaks imprezast parema celica.
Klots kirjutas:Ega hetkel 2 Sainz editionit ongi müügis ja üks Alltrac variant.. 96a sainz edition on nr 3286 ja 93a toodetud on 3290.. kus on loogika? mida celica ostmisel kindlasti kontrollima peaks? mingeid tüüpvigu? keegi võiks imprezast ka pajatada
Pakun et see 96 aasta on esmane registreerimine. Valmistusaasta kindlasti varasem. Alltrac on ameerika versioon. Kerel väikesed erinevused ja lisadena kliimaseade ning püsikiirusehoidja.
Üldiselt soovitaks kontrollida mootori seisukorda kuna otstarbekohasel kasutamisel kipuvad kõik mootorid kohviks lastud olema. Ja seda nii tavalistel kui CS editionitel. Kui veab saad juba remonditud mootoriga või siis vahetatud mootoriga. Eriti tõenäoline sellist leida muidugi ei ole. Aga vahest juhtub ka imesid. JDM mootor maksab erinevates kohtades väikese hinnavahega aga umbes 25-26 tuh. krooni. Ja nagu ES Racing ütleb - Jaapani siseturu (JDM, japanese domestic market) mootorid on tavaliselt kvaliteetsemad, mistõttu sobivad ideaalselt ka võistlusmootorite toorikuteks. Käigukastid üldiselt on vastupidavad, kui sa just originaalsisule 400hj taha ei lase.
Auto jääks ikka stocki. Eks siis tuleks vist asjatundjam inimene kaasa võtta kes rohkem teab nende mootorite poolepealt või siis auto kuskile kontrolli viia...