Autox siis nagu mainitud vectra 2000 2l doch mootoriga.
Kuna vabalthingava lärinast sai kõrini (võimsus isenesest oli juba suht piisav , 0-100ni 7 sekki jne) siis otsustasin teha rahuliku piimaauto mis olex ka piisavalt vaikne. Et mitte kaotada kiiruses ja samas saavutada suhteliselt vaikne masin , tuligi peale panna turbo ja kuna garaasis juba ammu üx TD04H-13C turbo vedeles , siis saigi see aastavahetusel rõõmsalt peale pandud. Eelmine nädal sai ka dünos nalja pärast käidud ja enne seda üx 10minutit rõhuga mängitud ja kergelt seadistatud et päris ei uputax.
Numbrid tulid suht head , 257 jõudu rattas kuskil 5k pöörde juures ja kuskil 400nm oli seal 4k pöörde kandis , seda ei mäleta , kas see vääne oli rattas või mootoris. Rõhuga oli see jama , et 4k pöörde juures oli 1.1bar ja hakkas sealt vaikselt langema , 5k juures oli juba 0.7 peale kukkunud ja 6k juures aint 0.5 bari. Ise arvan et wastgate actuator on lihtsalt nõrk (originaalis 0.5bar) ja ei suuda wastegate-i enam kinni hoida. Arvatavasti tähendab see ka seda , et rõhk väljalaske kolles hakkab ka juba omajagu kasvama ja kui mõõta , siis ma ei imestaks kui ta sellise väikse turboga ei olex juba üle 1bari seal 5k pöörde juures. Kahjux ei ole egt andurit ega kella autos , nii et see on ainult teooria. Ahjaa , ajux on autol viimased kax aastat olnud megasquirt (nagu mu eelmiselgi autol)
Mootor:
madalamax treitud vanema tüübi vabalthingava kolvid
originaal kepsud , uued saaled tihendid jne.
td04h-13c turbo
ise tehtud sisselaske kolle
ise tehtud väljalaske kolle
sumpa joox on 2.5 otsast lõpuni koos otseläbi püttidega
olavi cooler
2.5 cooleri torustik
saab 9-5 aero plastik blow off (bosch originaal)
saab 9-5 aero küünlad (saabi tükid sellepärast , et vend on speedpartsi esindaja eestis

bosch motorspordi coilpack ja originaal xe küünlajuhtmed
veermik on lihtsalt täiesti korda tehtud ja uued bilsu amordid pandud
piduritex on turboka/v6-e suppordid ja kettad 284mm
kere on ka korrashoitud ja tehtud niipalju kui vaja. ja auto välimuse olen ka koguaeg säilitanud originaalis , ei mingit tuning vidinaid , kunagi ehk veljed , aga see olex ka kõik
mihkel ehk paneb ka düno graafiku siia üles
mõni pilt ka siis: