Ammu oli juba plaan mossele turbo/ülelaadur peale aretada. Nüüd, kus olen lugenud foorumit olen aru saanud, et suuremate ümberehitusteta saaks teha draw through süsteemi. Ülerõhku pole plaanis üle 0,4 bari kasutada. Tahaks lihtsalt mootorit veidi edasi arendada. Garaaži nurgas seisab nagunii üks mosse mootor, millel plokist tulnud keps välja, aga plokikaan, kollektorid ja muu osa on terved. Mõtlesin mehhaanilist kompressorit, aga ei ole veel otsustanud, kas teen ikka nii. Loodan nüüd siit abi saada natuke info koha pealt.
Muidugi tuleks ka kaaluda blow through süsteemi, kuid see on raskem teha.

Käisin kord romulas, aga sealt ei leidnud mossele sobivat pritsungit, Oskate öelda, mis läheks ilma suurema jamata peale? Saaks teha võibolla hoopis asjalikuma turbomootori. Mida selle juures peaks veel vaatama? Just plokikaane osas? Kas peaks tegema klapiavad suuremaks ja suuremad klapid mahutama nii, et õhul ja kütusel oleks suurem juurdepääs.
Ise pole veel deforsseeritud mosse mootori kallal käinud, aga olen lugenud kuskilt, et sellel on nõgusad kolvid? See peaks ju soodustama ülelaaduri/turbo tegevust?

Uurisin kasutaja "Uhti" VAZ-i : http://www.carrating.org/car.php?7442
Selle järgi tahaks tegelikult teha.
Praeguseks kõik.