hoiatan ette ära et ma vääga algaja sel teemal ag asai siis mitsubishi colt GTI-le lisatud turbo peale... turbo ilusti kenasti korras ja peaaegu uus aga kui külge sai ja lõpuks käima sain masina hakkas tagant sinist suitsu välja ajama... terve garaaži esine oli suitsu täis sai siis kõik uuesti üle kontrollitud ja uuesti käivitatud ja siis lõi surve karterisse... siis uuesti plokikaan maha ja vaatasime et oli tihendil kahe kolvi vahelt tüki ära rebinud ja kuidagi ilusti nii et tosool pääses õlikanalitesse sai võetud kätte vask plaat ja sellest siis plokikaane tihend välja lõigutud... ja kokku laotud ja jälle suitsupahvakas tagant jookseb... täna ei julgendki enam käivitada enne kui olen uurinud milles võib viga olla... turbo olevat sõitnud ainult 1500 km kas selle maapeale võib hakata õli sisselaskesse pritsima???
pikk loll tekst kirjutatud ja lõppu küsimus, et kas tartus kuskil saab dünoda???
Ma siiralt eeldan, et sa ikka karterituulutuse tegid ringi autol?
Kui karterituulutus käib otse sisselaskekollektorist ja tuulutust ümber pole tehtud, siis pole see suits mingi ime.
Rõhk lööb õli klapisääre tihenditest mööda.
mul ta peale filtrit ja enne turbosse jõudmist küll jah...
mul originaal filter ja originaal lõdvik selle taga mille küljest ka karteri tuutuluse jubin millele pidin ainult pikema vooliku otsa toppima ja peale seda huinamuinat tuleb silikoon toru mis jookseb turbosse
kui tahad odavalt pääseda, otsi mõne pidurivõimendi süsteemi küljest pisikene ühepoolse suunaga klapp ja pane see nii vahele, et laseb karterist välja imeda, aga ei lase sisse puhuda. Igaks juhuks võid ka vedada vooliku turbo ette, et sealt pidevalt tuulutaks, aga sellisel juhul pane näiteks see läbipaistev odav pena filter vahele, et vältida õli sisselaskesse minemast. Idee järgi ei tohiks sealt õli tulla, aga noh...midagi ikka aegajalt sealt immitseb.Kui see mustaks läheb, osta uus, see ei maksa pmst midagi.
Kui sa nii algaja oled, siis hoia boost maas seniks, kuni saad vähe targemaks, kuidas asjad töötavad ja mis vaja, et nad õieti töötaks.
Pakun, et sul on ka stock pensu süsteem?
Seda, kas asi on turbos või mitte, saada vaadata selle järgi, et kas sisselaske torustik on õline või mitte.
Jah, sa saad sinna toru vahele anduri panna, et vaadata turbosse mineva õli rõhku.
Kui on küsimusi, aitame meeleldi.
E30 M52b28 turbo
----------------------------------------
Come to the dark side - we have cookies
viga oli ikka selles et karteri tuulutuse voolik oli turbole liiga lähedal... sai pulli pärast proovitud too voolik küljest ja õhu torule pime ette ja ei suitse...
viga oli ikka selles et karteri tuulutuse voolik oli turbole liiga lähedal... sai pulli pärast proovitud too voolik küljest ja õhu torule pime ette ja ei suitse...