hents99 kirjutas:
Eestis ei sõida vist ükski Nissanituunija ringrada? Üks-kaks vb, ja mitte eriti kõval tasemel. Veel vähem on ilmselt nendest neid, kes sõidavad õlisurve kurvis nulli.
Minu point pole see, et Nissan on kehv masin, aga see, et väikseid japsimootoreid on ÜLIKALLIS modifitseerida, kui eesmärk on näiteks umbkaudu pooltuhat hobujõudu.
Mina sõitsin 200sx std sisuga CA18DET 2aastat ringrada, dragi ja lõppkiirust. Niikaua kui autol oli 286hp (liitrivõimsus 3 liitrise mootori peale ümber arvestada, siis 475hp) ei olnud mootoriga probleeme. Laiali ei läinud saale pärast, vaid kuna pooliku seadega läksin ringrajale, kusjuures enne olin 1.5 kuud tänaval ja kiirendust. Eesmärk ei olnud kunagi 500hp. Standard CA18DET mootor kannatab standardina ka rohkem, aga siis tuleb kasutada suuremat turbot ja eelkõige suuremat kuumakoda, mis tekitab rohkem lagi ja seega ei sobi rinkale. Hetkel ma ei näe ühtegi Mersut ühelgi tasemel ringrada Eestis sõitmas. Küll näen ma Nissaneid ringrada, drift ja dragi sõitmas.
Igalühel on omad põhjused, miks ta mingit autot ehitab või ei ehita. Rinkale ei ole näiteks mõtet R32 GT-R ehitada, sest odavam on osta paar aastat vana EVO. Aga ma saan siiski aru inimest, kes vanu GT-R ehitavad. GT-R oli omal ajal tipptase ja sellepärast neid ka tänapäeval kaifitakse ja ehitatakse.
Mulle meeldivad väikesed kerged tagaveolised, kuhu väike 1.8 ülelaetud mootor on optimaalseim variant. Rajal sõidavad 300hp/1000kg autod sama aega 500hp/1500kg autodega, aga kergemat autot on odavam üleval pidada. Ma ei saa aru, miks keegi peaks ehitama autot, mida tavaliselt taksona kasutatakse

.