Noh, ega see auto päris on/off-tüüpi gaasiga tule, ikka igapäevasõiduk suviti ju

Ma ei ole ilmselt nii pädev, et portimise teemas kõvasti sõna võtta, progetavate ajude teemas võiks juba kaasa lüüa

Näiteks enamus ferrari mootoreid on tehtud 1 TB-ga silindrirea kohta. Samamoodi on Honda S2000 mootor ühe siibriga. Siibrite arv ja võimsus ei ole omavahel otseselt seotud ja tänaval kasutatava NA mootori, mille liitrivõimsus on kuni 120 hj/l (muide enamik BMW M-mootoreid on way alla 100 hj/l), ei vaja neid ITB-sid. BMW kasutab neid seepärast, et ta on BMW ja moraalne kohustus on kliendile pakkuda kõige keerukamat ja eesrindlikumat tehnikat, mille kasuteguris see peegelduda ei pruugi.Miq kirjutas:miks ITB mitte üks (Single-TB)!?
See on just sõidu mugavus. Tavaautodel on üks siiber, suhteliselt mugav ja loogiline sõita, aga kui mootorist viimast võtta siis saab siibrist tihtipeale nn pudelikael(kitsas koht), tuleks siis suurem siiber panna, aga suurel siibil on üks viga - teda on raske natukene avada. Vajutad pedaali väikese varbaga, aga siibri avatud osa läbilaske võime on siis juba nii suur, et võib kohe piirajasse saata. Selleks siis ITB - täpsemad. Kusjuures kõik bmw M-mudelite mootorid(ehk siis "S"iga algavad tähistused) omavad eraldi siibreid e. ITB.
Ma ju kirjutasin selges emakeeles eelmises postis, kus ja miks neid tarvitatakse. Keegi pole öelnud, et neist pole võidusõidus kasu, vaid tänavasõidus on kasu kahtlane.Raceboy kirjutas:Jajah, ja sellepärast, et nendest kasu pole, kasutatakse ITB-sid vormelitel, rinkaautodel (FIA GT sarjas nt.) ja ka turbomootoritega dragsteritel?
Olen. 91. aasta BMW M5. Samas ka analoogse erivõimsusega Civic Type-R-ga ja vähemalt selle paari põhjal ei julge küll väita, et ühe siibriga masin kuidagi tuimem või keskpööretel lahjem oli.Oled sa, rookie, kunagi mõne autoga sõitnud, millel ITB-d on? Mina olen ja see on ka üks põhjustest, miks enda autole neid tahtsin.