hents99 kirjutas:Mul on pakkuda M50 väljalaske kollektori flantsi, kui tegemiseks läheb.
Plaan oli muidu usast lähiajal tellida terve kollektor, aga pane ps mitu raha küsid:)
Ok, soovitan mitte RV või mingit hiinakat(tavaliselt RV) installida, siis hakkad varsti enivei uut tegema.
Isegi Inconel võib praguneda/puruneda ja selle hinda sa ei taha teada.
Sai siis vahepeal soetatud megasquirt 1 v2.2 aga pole veel kahjuks jõudnud autojuurde sellega. Sellele veel tarvis süüte juhtimine juurde teha. Aga ootaks soovitusi kuidas mootori surveastet alandada, kas treida kolbe maha või paksem metall tihend?
Samuti kui kellegil on midagi pakkuda müügiks selle projekti jaoks, siis pakkumised oodatud ps- i.
Stock surveaste jääb ikka veidi paljuks, niipalju kui olen uurinud. Surveaste peaks olema stock mootoril 10.5:1
Või arvab keegi, et saaks ka sedasi asja käima? Ja kui korralikult seadistatud, et siis ka peaks kestma?
Uuriks siis, et kas 3,5 mm cometic kaane tihendist piisaks, et surveaste parajaks saada? Et ei peaks siis kolbe maha treima...
Ning kus ja mis hinnaga võiks leida seda?
Ise kasutan rusikareeglit, et iga lisa-mm tihendit alandab ka vastava punkti võrra. Ehk kui sul näiteks stock tihend on 1.2mm, siis 2.3 lisa-mm'it alandaks 2.3punkti ehk 10.5 pealt 8.2:1 peale.
Vastavalt surveastmele tuleb ka max boost millest üle minemine hakkab antud kütusega detonatsiooni tekitama. Siis hakkad ainult parima 98'ga sõitma ja saad veel näiteks 0.2bar peale keerata. Siis mingi maani aitab segu üle rikastamine ja süüte hilisemaks keeramine, ja saad veel peale keerata kuni EGT läheb liiga kõrgeks ja väljalaskeklapid hakkavad välja tilkuma või siis lihtsalt nii hiline, et boosti tõstmine enam midagi juurde ei anna.
Pakun, et kui stockis 10.5, siis see isegi vabalthingavana heal päeval hoiab õiget süüdet ja halval päeval juba sekkuvad detoandurid. Lihtsalt näiteks 0.3bar ehk kannataks, kui juba süüdet kah näppida ja segu rikkana hoida, ehk siis hea kui 20% võimsuse kasvu tuleb. Aga kui nüüd 20% CR alandada siis, max rõhud silindris kah langevad, ja võid need boostiga üles tagasi tõsta, ehk siis 0.5-0.6bar ja NA'ga võrreldes 40-50% lisa ilma et vastupidavus oluliselt langeks. Lühiajaliselt kannatabki võibolla isegi juba kepsud enne kõveraks lasta, kui kolvid sulama hakkavad. Turboka kolbide ja kepsudega võiks juba 1.5-1.6bar välja lasta seadistada ilma, et väga muretsema peaks, aga see tähendab juba ka üldiselt suuremat turbot pihusteid pumpasid jne. Siis hakkab sul millalgi võibolla ka kaas pealt ära tõusma jne ja varsti ongi masin rohkem töökojas kui teel.
Astrona, ära liialt arva mootorite kohta, mida sa isegi näinud pole.
Stokk ajul isegi pole detoandureid.
Kui ma oma vabalthingavale toppisin MS-i peale siis sai süüdet umbes 10 kraadi kangemaks keerata ilma igasuguse detota. jõudu muidugi väga polnud.
mart154 kirjutas:Astrona, ära liialt arva mootorite kohta, mida sa isegi näinud pole.
Stokk ajul isegi pole detoandureid.
Kui ma oma vabalthingavale toppisin MS-i peale siis sai süüdet umbes 10 kraadi kangemaks keerata ilma igasuguse detota. jõudu muidugi väga polnud.
Deto andureid sellel mootoril 2tk.
Hetkel sain moto megasquirtiga tööle ja nüüd plaanin ka turbo paigalduseni jõuda.
Et kui paksema tihendi panen, siis plaaniks umbes 0,7- 0,8 ülerõhku saavutada, nii, et ka kestaks... tänavasõidul...
10.5 surveastme ja progeajuga kannatab vabalt 0.6-0.7 bari boosti lisada, eriti korraliku pentroof põlemiskambri puhul.
Lihtsalt remargi mõttes, et olen häälestanud üht kaheklapimootorit (tõsi, kahe küünlaga silindri kohta), millel surveaste 11.3:1 ja boosti 0.5 bar. Juba aastaid töötanud, nii tänaval kui ringrajal.
Raceboy kirjutas:10.5 surveastme ja progeajuga kannatab vabalt 0.6-0.7 bari boosti lisada, eriti korraliku pentroof põlemiskambri puhul.
Lihtsalt remargi mõttes, et olen häälestanud üht kaheklapimootorit (tõsi, kahe küünlaga silindri kohta), millel surveaste 11.3:1 ja boosti 0.5 bar. Juba aastaid töötanud, nii tänaval kui ringrajal.
Täitsa usun, aga pean kindlamaks siiski alandada surveastet.
Kui kolbe vahetada viitsid, siis non-vanos mootori alumise poolega saab surveastme 10,2. Kolvid ise on ka vähe toekamad ja pealt parema kujuga. Tunduvad laaderõhu suhtes vastupidavamad olevat.
Remontmõõdus tihend (+0,3mm) langetab survestatet umbes 0,3 ühikut.