Tubli algatus Viljari poolt. Loodame, et see viib kasvõi ühe reegli muudatuseni.
Nii palju kui mina võistlustel olen käinud näen seal suht samasid nägusid... Piltlikult öeldes on kohal võistlevad tiimid, nende tuttavad, siis vennad kel auto garaazis laiali, aga kunagi on sõitnud või plaan sõita, pluss siis nende paar tuttavat, ning mõned kergelt-moto-huvilised ja pidulised, kel polnd paraku pärastlõunaks paremat plaani. Sainigi 1000inimest kokku. Ja ka nende peast käib läbi, et järgmine kord ei viitsi tulla, kuna vähe aktiooni ja palju ootamist.
1 võimalus on suurendada võistlejate arvu, ja suureneb ka pealtvaatajate arv, aga seda enam vähem ainult siis nende tuttavate arvelt +300 inimest kui just võistlus veel pikemaks ei veni ja pealtvaatajaid väheneb. Tuleb pealt vaatama meelitada hetkel veel dragi-kaugemaid inimesi. Ei oskagi kohe öelda, kuda seda teha...
Ala populaarusest on vara rääkida - hea kui Mootorite Maailmas 5minutit eraldatakse. Pakun, et enamus inimesed, kes on käinud krossi vms vaatamas ei tea, mida tähendab 14sekundi või 12sekundi auto...
Streetman klassi loomine tundus olevat selge soov bhra poolt ala populariseerida, paraku ma loeks selle suht läbikukkunuks, olenemata sellest, et mõte pole paha.
Isiklikult olen üsna kehvas seisus, kuna mul on suht hea võimalus ehitada suhteliselt kiire 1.8T mootoriga auto, aga pole sobivat klassi - võibolla streetman, aga motivatsiooni pole, miks ma ei võiks antud tuhanded tunnid ja $$$ mujale magama panna - kus tagasiside on konkreetsem - teisi sõnu: ma tunneks end paremini N klassi 3. koha peal kui selle aastase streetmani 1. koha peal, millele osaliselt tõmmati vesi peale sellega, et meistrivõistluste arvestust ei toimu, teiseks on ta indeksipõhine, mis ei soodusta autode ehitamist vaid suuremate mootorite kasutamist. Kui oleks A klassis lubatud kuni 1.8T masinad, oleksin praegu garaazis (hööveldaks diplomitele pildiraame ja karikatele riiulit

) EDIT: Paraku kahtlen üldse, kas hakkan <12seki autot ehitama, mis võiks olla piisavaks pisikuks, et aasta paari pärast võtta 3-5L puhutud mootor ette.
Indeksipõhised klassid on ei tekita arengut ja see poleks enam dragrace vaid sammuke bracketi poole. Bracket on meil olemas, kus võiks pea iga teise autoga minna sõitma, aga paraku pole see vist ikkagi nii motiveeriv.
Nõuda stokk kasti ja lubada 10.5" rehve - pole väga sõbralik.
Et rohkem sõitjaid foorialt läbi lasta, tuleb ka võistluste korraldust muuta ja paremini planeerida, mis pole kindlasti lihtne, aga meil on aega mai kuuni vms. Arvan, et isegi kui autosid on 1/3 võrra vähem ja võistlus oleks ajaliselt poole lühem oleks pealtvaatajaid rohkem. Natuke rohkem võistlejaid ja palju sisutihedam üritus... rohkem polegi esialgu vaja.
Mõned mitte väga läbimõeldud mõtted:
* 5 või 6 osavõistlust 4 asemel.
* osalustasud 800.- peale
* registreerija ja sõitjalitsentse pole vaja - sammuke edasi ja hakatakse nõudma pealtvaatajate litsentse.
* Streetman ära kaotada
EDIT: * Tsikkleid vähemaks või panna 4tk kõrvuti

* teha juurde klass "kuni 2.0T"
* * äärmisel juhul ..2.2T või 2.3T kui nelivedu pole lubatud

- need suudavad ka juba B klassis võistelda.
* * või lubada turboautod ...4000cc klassi
* Ülelaadimis-koef 2.0x praeguse 1.7 asemel
* teha juurde klass "kuni 2000cc (s.h. 1.2T)"
* miinimum kaal peab sõltuma NOS'ist (sry)
EDIT: sorry, mõtlesin, et klassijaotus peaks kah sõltuma NOSist.
* miinimum kaal peab sõltuma kubatuurist lineaarsemalt
* * hetkel 100% suurema mootoriga auto peab kaaluma 20% rohkem vms
* * Ehk siis väiksematele peaks lubama väiksemat massi ja suuremalt jääks samaks.
* Turvapuuri ja -kaare indeks lükata kaugemale 0.5sek.
* 2-4 võistlust 200m distantsiga - näiteks eraldi EMV arvestuses
* * Saaks korraldada ka mujal kui ainult Kiltsi või Raadi
* * * Mitu protsenti võitudest vormistatakse 200 ja 400m vahel - pakun, et kõvasti alla 50%.
EDIT: * Kõik klassid sassi ajada on kah muidugi variant - kubatuuri loterii võiks teha aprillis

EDIT: * Rohkema arvu klassidega oleks vist ellikate ja finaalide vahelised pausid väiksemad.
EDIT: * Ma ei hakka aigole vastamiseks uut teemat tegema, aga pakun, et teede sulgemine pole probleem - võibolla isegi pluss. Mäletate Lasnamäe Kanalit?
EDIT: * Selle aasta B klass polnud sama mis eelmise aasta oma, ikka tuldi Viljarile, Markelile ja isegi Ilmarsile kaasa elama. Ja seda klassi poleks vaja näppida - kui siis, õige pisut, et 2010 ei tuleks lihtsalt 2009 - 0.3sek.... oleks kevadel vähe huvitavam. A la laiem rehv+kõrgem miinimumkaal või piirituse keeld.
2 auto pärast ei tasu klasse muuta, võibolla mõni neis sõidab üldse toruraamipeal 2 aasta pärast, ja B klassi kui sellise populaarsus kolib teise klassi üle. Arne oma Viljari 2a taguse tehnikakaga polnd veeranditki nii publiku sõber, kui Viljar siis
Pakun veel lõpetuseks, et aastaid tagasi teati Hr Posti ja ta 13-sek Corsat rohkem kui praegu teatakse 2-3sek kiiremat autot ja Shabalinit.
Ärge valesti aru saage, kiidan BHRA'd senise töö eest!