See eeldab väga hilist süütenurka, ehk siis süüde peab väga vale olema või peab nukaajastus metsas olema.kilplane kirjutas:nii omast kogemusest siis ka.
Väide, et kõrgematel pööretel ei saa summutis lisaõhku. polegi vaja ju. kõik õhk, mis on vajalik kütuse põletamiseks on olemas. lihtsalt teda põletatakse mitte ainult kolvi liigutamiseks vaid ka hiljem. ehk summutis. ja ma usun, et ma ei valeta, kui ütlen et kütuse põlemis temperatuur on ükskõik mis asendist vaadates suurem kui põlenud gaasi temeratuur. ses suhtes, et sellisel juhul, kui kütust summutis mitte mootoris põletatakse, läheb turbo punaseks kindlasti. ja see masin ei liigu sul peast ega perssest.
See on samamoodi hilisest süütest, mitte niivõrd rikkast segust. Volvo V50 aju on minu teada samasugune õhulugeja põhine Motronic ning kui seal on kütust palju, siis järelikult ka süüde väga hiline.teine juhus, mis mul praegu peavalu pakub on üks volvo v50 millel on mingi elektroonika anomaalia ja keerab kütet siga palju peale. selliselt et kui küünlad maha võtta ja käiata tühjalt, siis on koguaeg purskaev kapotiall, ükskõik kui kaua käiad. käima lõpuks saime siis oli samamoodi summuti kuni katini läbipaistev juba. ja seda puhtalt rikkast segust. (oli tegu NA mootoriga) ja kui keegi väidab, et see läks punaseks lahjast segust, siis tulgu vaadaku ise ja veendugu. segu nii rikas, et iga 5 käivitus ei lähe käima kuna küünlad märjad.
Isegi 0.7 lambda juures on leegi kiirus ainult ca. 1.5-1.6 korda väiksem bensiini puhul võrreldes leegi kiirusega lambda 1.0 juures.
Sellest üksi ei piisa, et kütus kuskil väljaspool silindrit põlema hakkaks, isegi mitte ligilähedaselt. Selleks, et asi väljalaskes põleks peab süüde väga hilja peale ÜSS olema.
Väga hästi on seda näha steady state dünos, kui piisavalt madala surveastmega mootoriga madalal koormusel järjest kütust peale keerata ning MBT-d otsida.
Kui mootor ei ole detonatsiooni poolt piiratud, siis süütenurga erinevus 0.7 ja 1.0 lambda vahel on üsna minimaalne ning teatavasti 1.0 juures on leegi kiirus suurim.