See 10h elektritöid on hetkel rippuvate juhtmete kokku ühendamine + süütesüsteemi ning vendi releede paigaldus, aju toite uuesti vedamine ja juhtmestiku kontroll, keskkonsooli vahetus (kellad minema, mõned lülitid asemele). S.h. aku juurde pluss-klemmiliistu tekitamine. Saaks vast ka ühe laupäevakuga kui jätaks konsooli endiseks ja teeks vaid hädavajaliku.
Salongist ma juhtmeid lahti lõikama ei hakka. v.a. ajaviiteks viskan stock aju sealt minema. Kapotialuse sain juhtmetest suht puhtaks, süsteemi lihtsamaks, ja 3kg el-süsteemi vähemaks. Rohkem ette ei võta!!! Kui hakkan nüüd kokku laduma, siis selle mõttega, et vähemalt veel septembri keskel saab sõitu teha ja ka ehk g-techiga kiltsiski käia, enne kui ilmad päris vihmaseks-lumiseks lähevad.
Põhimõtteliselt on kõik "tarvikud" mul juba 2 aastat olemas. Ei hakka selle pärast poodides kolama, et vana kõva nõuka-aegse üliliti asemele mingi gay-bling panna.
Aju on imo korrektselt vastava klambriga paigaldatud algusest peale. Ära pinguta üle. Alati saab paremini, aga arvan, et ma palju ei eksi kui ütlen, et enamus üle aasta garaazis seisnud projetktid ei saa kunagi sama omaniku käe all valmis. Selles mõttes on kriitiline, ikkagi iga aasta autoga mõned ringid teha.
Asjad, mis konkreetselt vaja minevat töökindlust ei anna ja perfomance'it üle 0.1% (iga tehtud töötunni kohta) ei paranda, ei oma tähtsust. Mõni töö on muidugi ise suhteliselt meeldiv, et pole nagu muud võitu vajagi, kui meeeldiv ajaviide.
Tead kui sitt on toimetada, kui mootor on keset kapoti alust jalus. Saan piisava täpsusega starteri, geneka ja poolide asukohad välja mõõta ka ilma mootorita.
Ära looda, et ma uut aju-juhtmestikku hakkan tegema

aga selle juures oleks tõesti hea kui asjad oleks mõõtmise ajal omal kohal. See tule-kolakate eemaldus, coolerite vahetus ja juhtmestiku kärpimine osutus ootamatult suureks ettevõtmiseks. Mille oleks võinud ka ära jätta, kui oleksin teadnud et juunis muhvigi ei viitsi liigutada - tolle ajaga oleks põhimõtteliselt ka masina juba liikuma pannud.
Diffri jah plaanin millalgi pikema panna, pidamist tänavarehviga niikuinii ei looda saada, ehk see siis natukenegi aitab. See vanal väike lõtk kah, oleks vaja niikuinii timmida.
Ebaõnnestunud käiguvahetusi ma selle masinaga ei mäleta ei uue ega vana kastiga. Paar korda on olnd, et käik lihtsalt ei lähe sisse, kuna sidur ei lahuta.
Patjade vahetuse peale mõtlen, hoolimata sellest, et need jäigad kaaluvad vast oma paar kg rohkem, teevad mööda eestit kruisimise veelgi ebamugavamaks ja pole kindel kas sinna enam ilma ümberehitamata tava-kinnitusega patju saab panna. Vahetus probleemid olid kunagi halli nissaniga, millel olid Nismo padjad.
Sünkrod võiks ikka paremad olla. Selle vastu ma pole, aga kui selle nahka peaks aastas vaid 3 vahetust minema, siis kaste komplekteerima ei kipu. Dragi jjaoks võiks ka atm-kasti panna jne.
Käikude mitte sisse minemine on seotud kasti õliga ja siduri-kaasa vedamisega ~8000rpm kandis. See jama oli mul vist Spec siduriga. Ostsin ka paksema õli ära, aga kuna probleem kadus, siis pole isegi toda viitsind sisse valada. Kui kast peaks laiali lendama, siis (mitte praegu) tekib see kasti mure, mille svenssonid lahendavad bemmi kastiga.
Tundus jah, et natuke mõtlesid üle, võiks nüüd foorumlaste lahkel loal ja käsul ühe lõõgastava õlle küll teha

. Tööajast natuke projektile mõelda võib abiks ikka olla - pole päris raiskamine.
Vaikselt tuleb otsad kokku tõmmata, SX pole mul mingi "unistuste masin", mida lõputult timmida, ja penskarina pühapäeviti vahatada, ei viitsigi nende 1.8'seid SX'e ehitama jääda, ega elu nii pikk kah pole.