Millist mootorit kasutada?

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Vasta
Artemide

Millist mootorit kasutada?

Postitus Postitas Artemide »

Tere,

Olen otsustanud oma autole peale installida turbo. Autoks on 98' citroen xsara vts originaalis 2.0 mootoriga ja 123kw ning 16klappi. Teise variandina oleks mul kasutada 91 aasta peugeot 205 gti pealt 1.9 liitrine 94kw ning 8 klapiline mootor. Esimesel mootoril on kaks nukkvõlli teisel 1. Kumb mootor oleks mõistlikum? Millised oleksid omadused kummalgi mootoril?
Turboks on mul audi 4.2 liitrise rs6 twin turbo üks turbodest.
205 GTI
citikas

Re: Millist mootorit kasutada?

Postitus Postitas citikas »

http://www.dp-engineering.nl/projects.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Need kodanikud on turbotanud enamuse PSA-gruppi mootoritest.
See kuldne 306 on täpselt sama mis XsaraVTS
Kasutaja avatar
murjam
Kontakt:

Postitus Postitas murjam »

Üldiselt tasuks kindlasti võimsamat mootorit kasutada, kuid antud olukorras võib 1:10.8 surveaste takistuseks saada (suurt ülerõhku selline surveaste üldiselt ei kannata - eriti juhul, kui pole plaanis rõhu all süüdet hilisemaks keerata), 1.9l mootoril peaks olema surveaste 1:9.6, mis on turbotamise jaoks tunduvalt parem. Kui aga on plaan/võimalus suurem mootor lahti võtta ning surveastet alandada, siis ikka tasub kasutada suuremat mootorit. Kui ta juba vabalthingavana 123kw on, saab sellest ülelaetuna päris terava mootori teha.
Lauda nitro
Artemide

Oletame et mul on nüüd mehaanika osast turbo peale panud( intercooler, ühendused ja suuremad pritsud), siis kes mul aju ümber programmeerib või on hoopis uut aju vaja?
205 GTI
KaroK

Postitus Postitas KaroK »

Artemide kirjutas:Oletame et mul on nüüd mehaanika osast turbo peale panud( intercooler, ühendused ja suuremad pritsud), siis kes mul aju ümber programmeerib või on hoopis uut aju vaja?
Millegipärast ei ole huvilised veel kõigile autodele programmaatorit ja tasuta softi teinud veel.
Võid igaks juhuks uurida Prantsuse ja Kreeka foorumeid - google translatoriga :-D
Turbokatel oleneb veel sellest, et kui õhu kogust arvestatakse MAP'i signaali järgi, siis ei saa vabalthingava originaalaju ülerõhust aru.

Nüüd küsimus suurele ringile - mis autode originaalajudele on programmaatorid ja soft saadaval ?
Sassu
Kontakt:

Postitus Postitas Sassu »

KaroK kirjutas:Nüüd küsimus suurele ringile - mis autode originaalajudele on programmaatorid ja soft saadaval ?
Saabi poistel on vist asi kõige paremini originaalaju modimine käpas. Saab isegi näidikuteplokis infotabloole vajalikke andmeid kuvada.
Artemide

Sassu kirjutas: Saabi poistel on vist asi kõige paremini originaalaju modimine käpas. Saab isegi näidikuteplokis infotabloole vajalikke andmeid kuvada.
Nad teevad teisi autosi peale saabide ka?
205 GTI
mart154

Postitus Postitas mart154 »

KaroK kirjutas:
Artemide kirjutas: Nüüd küsimus suurele ringile - mis autode originaalajudele on programmaatorid ja soft saadaval ?
Enamik GM'i toodangust, mi AC-Delco ajusid kasutab.
[url=http://www.e21.ee/galerii/album658]TurboLestaKala[/url] | [url=http://jam.axatem.ee]JAM Racing[/url]
KaroK

Postitus Postitas KaroK »

No rääkige veel.

Tahaks 4 silindrilisele (esialgu vabalthingavale) lammarist progetavat mootorijuhtimist saada. :-D
Midagi mis oleks full sequential ja nii edasi.
Otsin midagi, millele oleks korralik programmaator ja ilma c++ oskuseta saaks progeda - ehk korralik soft.
Vasta