Hooratta tasakaalustamine.

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Kasutaja avatar
jeff01

Re: Hooratta tasakaalustamine.

Postitus Postitas jeff01 »

Ennastki huvitaks koht kus saab asjad eraldi tasakaalustada :roll:
DÜNOPINK Tartus 56231442 https://www.facebook.com/WhlsUP/
Pakun ka Megasquirt juhtajusid ning nende paigaldust, ümberehitust ja seadistust.
Kasutaja avatar
Astrona

Postitus Postitas Astrona »

zoom1 lasi mul ühe jooksu Astromotos tasakaalustada.
Kusjuures sidur ja väntvõll tulid sõitva auto pealt, ja sidur oli korralikult tasakaalust väljas, samas kui vänt korrektuure ei vajanud. Arvatavasti oli sidur otse karbist võetud ja külge polditud.
slyy2048
WhatsApp: +6281339093884
12.0s CA18DET
Kasutaja avatar
juss

Postitus Postitas juss »

tsikli rattaid tasakaalustatakse ka kodustes tindimustes laagritel. kui kasutada õigeid laagreid, siis näitan välja isegi ventiili korgi.
Kasutaja avatar
jeff01

Astrona kirjutas:zoom1 lasi mul ühe jooksu Astromotos tasakaalustada.
Kusjuures sidur ja väntvõll tulid sõitva auto pealt, ja sidur oli korralikult tasakaalust väljas, samas kui vänt korrektuure ei vajanud. Arvatavasti oli sidur otse karbist võetud ja külge polditud.
Mis mõttes vänt ok ja sidur mitte??? mille järgi ? Astros tasakaalustatakse komplektina ja hoorattasee puurivad nad mugavusest kuna sellel saab igasse kohta puurida.

Sellisesse kohta kus tasakaalustatakse ja järgmisel korral jälle vastaskülge puuritakse või kus ei märgata seda et väntvõll on 3 kümnendikku kõver ma ühtegi oma asja tasakaalustada ei vii nii et jätame astro moto välja.

Kui keegi teab millised need õiged laagrid on võiks teada anda....enne tasakaalustan tõesti kodus ise kui et maksan ebakvaliteetse töö eest.
Hooratta jaoks on mul rehvipink, mis 1g täpsusega näitab kuid sinna kinnitamiseks tuleb 1 mutter teha et mitte seda lonkavat plastmasskobakat kasutada. (Pinke kalibreeritakse tegelikult samuti metallist rattaga mis sarnaneb hoorattale)
Pakun ka Megasquirt juhtajusid ning nende paigaldust, ümberehitust ja seadistust.
Kasutaja avatar
Astrona

Postitus Postitas Astrona »

jeff01 kirjutas:
Astrona kirjutas:zoom1 lasi mul ühe jooksu Astromotos tasakaalustada.
Mis mõttes vänt ok ja sidur mitte??? mille järgi ? Astros tasakaalustatakse komplektina ja hoorattasee puurivad nad mugavusest kuna sellel saab igasse kohta puurida.

Sellisesse kohta kus tasakaalustatakse ja järgmisel korral jälle vastaskülge puuritakse või kus ei märgata seda et väntvõll on 3 kümnendikku kõver ma ühtegi oma asja tasakaalustada ei vii nii et jätame astro moto välja.
Mina kui klient tean, et tasakaalustati eraldi, ja räägin mis mulle räägiti. zoom1 võiks kommenteerida, kas tekkis telefonimängueffekt? Ei usu, et lambist öeldi, et sidur oli väljas. Pakun, et testiti algul hooratas+vänt, mis siis oli tasakaalus. Siis kruviti sidur külge, ja oligi tasakaalust väljas... Pean uurima, kuhu puuritud oli. Paigaldamisel selle pilguga ei vaadanud, ja imo hooratast ei olnud puuritud. Sellisel juhul kus HR+vänt on tasakaalus, polegi vist erilist vajadust neid eraldi enam tasakaalustada.
slyy2048
WhatsApp: +6281339093884
12.0s CA18DET
Kasutaja avatar
zoom1

Postitus Postitas zoom1 »

Silveri komplektiga oli vist nii, et hooratas oli chromoly mida astro vennal puurida ei õnnestunud, siis keevitati plekiriba vastavale kohale. Mulle öeldi et hooratas oli tasakaalust väljas, aga vända kohta ei mainitud. Nii et kindel pole kas algul testiti vänta eraldi.
Enda komplekt käis mõni aeg tagasi, siis küll pandi kogu mass kohe pinki, rihmarattast sidurikorvini. Ilmselt viin soome ikkagi kontrolli.
CA18DET best et 11.1s 205kmh
Kasutaja avatar
jeff01

Olen käinud ise kohapeal küsimas ja tehakse vaid koos sest puudub võimalus hooratast eraldi tasakaalustada. Siduri võis ta sul muidugi eraldi tasakaalustada (kuigi olen kahtleval seisukohal nende viitsimise teemal) Ainus variant on vänt eraldi, siis sidur külge koos kõigega ja siis uuesti tasakaalustada aga neil miski teema vaid vända pinki panemisega...jutt oli kuidagi puiklev.

Pean siiski oluliseks asjad eraldi tasakaalustada, kuna siduri FAIL tähendaks minu autol mootori keskelt pooleks võtmist, et hooratta pind üle treida ja uuesti tasakaalustada koos väntvõlliga. Või mis iganes idee siduriga peaks olema säästaks erldi tasakaalustamine mind suurest tööst. Ei taha ka alumiiniumplokk seda tihti lahti kakkumist saada.
Kasutaja avatar
taxu

Postitus Postitas taxu »

jeff01 kirjutas:Kui keegi teab millised need õiged laagrid on võiks teada anda
Ise olen kunagi suurepöördeliste elektrimootorite ankruid pärast mähkimist niimoodi tasakaalustanud, et toetad võlliotsad mingi tugeva ja sirge terasserva peale ja lased kergelt veerema. Endal juhtusid kunagi olema u. 10x10mm ristlõikega joonlaua sarnased asjad. Ei teagi milleks neid originaalis kasutati, aga olid lihvitud servadega ja sirged. Neid serviti asetades sobisid nad tasakaalustamiseks ideaalselt. Ankur veeres nendel nii kergelt, et juba tilk lakki muutis tasakaalupunkti.
Enne diagnoosi panekut vaata mootorit ka teisest otsast! :D
ahto42

Postitus Postitas ahto42 »

Mul müügil noakujulised lekaaljoonlauad.
Servemet OÜ
Puurid, keermepuurid, freesid, laagrid jne
www.serve.ee

Looduslikud, keskkonna sõbralikud ja tõhusad puhastusvahendid www.chrisal.ee
pr8

Postitus Postitas pr8 »

Usakate puhul on mootorid:

* internally balanced
* externally balanced

Teisel juhul on hoorattal vastukaal küljes.

Meie asju on balansseerinud Soome R-Koneistus.

Saata tuli:

* damper
* hooratas
* vänt
* 1 kolb+keps (+rõngad, sõrm, lukud, saaled jms).

Balanseerimine käib ikka väntvõlli vastukaaludesse aukude puurimisega ja sinna volframisulami paigaldusega. SFI hooratast ei tohigi ju puutuda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mallory_metal" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta