Auto seismajätmine
Auto seismajätmine
Auto on Nissan 200sx s14. Seoses tööga jääks auto varsti umbes pooleks aastaks seisma.
Kindlasti jätavad paljud teist oma turboautod talveks seisma ja huvitakski, kuidas te neid ettevalmistate ja kas seismise ajal käivitamas käite või midagi kontrollimas?
Googeldades leiab päris palju head informatsiooni, aga kas turbomootoriga tasub midagi veel lisaks teha?
Või mõjub seismajätmine nii halvasti, et peaks leidma kellegi sõpradest, kes autot kasutab?
Kindlasti jätavad paljud teist oma turboautod talveks seisma ja huvitakski, kuidas te neid ettevalmistate ja kas seismise ajal käivitamas käite või midagi kontrollimas?
Googeldades leiab päris palju head informatsiooni, aga kas turbomootoriga tasub midagi veel lisaks teha?
Või mõjub seismajätmine nii halvasti, et peaks leidma kellegi sõpradest, kes autot kasutab?
keerad võtme välja, kevadel lähed garaasi keerad võtmest käima. Aku võid muidugi tuppa kuhugi viia kui on jääkülm garaas.
proovitud, täiesti toimiv variant.
vähe imelikum oled siis võid muidugi auto pakkudele ka tõsta või midagi,aga jah...
tegelt on talvel siiski mul autot natuke ehitatud ja sestap ka käiatud aga otsest vajadust ei näe.
proovitud, täiesti toimiv variant.
vähe imelikum oled siis võid muidugi auto pakkudele ka tõsta või midagi,aga jah...

tegelt on talvel siiski mul autot natuke ehitatud ja sestap ka käiatud aga otsest vajadust ei näe.

ex V8 umbes 374kw/622nm @ 0,4 bar - aga uus on 318kw :( NA
Kindlasti ära autot pakkudele tõsta, puksid surevad ära, kuna õige tööasend on neil maas olles.
Kanali peal, kus sügisel vesi tuleb ei soovita ka autot hoida, veeaurud tõmbavad põhja korralikult rooste.
Rehvidest rõhku veidi vähemaks, aga tuleb jälgida, et nad tühjaks ei vajuks.
Paagi võiks ka täis panna, hoiab kondentsi eemale.
Aknad lahti jätta, muidu läheb hallitama
Kanali peal, kus sügisel vesi tuleb ei soovita ka autot hoida, veeaurud tõmbavad põhja korralikult rooste.
Rehvidest rõhku veidi vähemaks, aga tuleb jälgida, et nad tühjaks ei vajuks.
Paagi võiks ka täis panna, hoiab kondentsi eemale.
Aknad lahti jätta, muidu läheb hallitama
CA18DET best et 11.1s 205kmh
Vale, tulevad uued autod meil salongi ja kettastel rooste kirme peal. Piisab niiskest ilmast ja paarist päevast, et kettale rooste peale tõmbab.Jaan kirjutas:Korras süsteemiga sellist asja ei tohiks juhtuda. Ilmselt olid juba seisma pannes pidurid ussitanud.innu21 kirjutas:minul oli sel kevadel üllatuseks kõik neli ketast(supordid.klotsid) kinni roostetanud.pidin kõik üksipulgi lahti kakkuma.mis rohtu võiks selle vastu leida?
CA18DET best et 11.1s 205kmh
Vaevalt, et 4 kuud vanadel uutel autodel kettad kinni on roostetanud. Kirme saab muidugi vist isegi poole päevaga peale. Ei usu et ketas nüüd mõne kuuga nii oluliselt roostetab, et muretsema peaks, aga noh kellel kartus, see võib ju kasvõi supportitele WD40 peale lasta.zoom1 kirjutas:Vale, tulevad uued autod meil salongi ja kettastel rooste kirme peal. Piisab niiskest ilmast ja paarist päevast, et kettale rooste peale tõmbab.
Kunagi lugesin Opeli teeninduse manuali, seal oli pikalt kirjeldatud autode talvehooajaks valmistumist. Kas teil seal pole mingeid eri-eeskirjasid selle jaoks? A la akut kontrollida, jahutusvedelikku kontrollid ja õlise pintsliga põhi üle käia vms

Muidugi ma soovitan jahutusvedelik välja lasta. Või siis lihtsalt veenduda et -30C kannatab. Külmunud plokk ju kõige hullem, mis saab juhtuda.
Rehve tühjemaks lasta??? Need lähvad külmaga isegi tühjemaks ju.
Drag rehvid tuleb talveks sooja viia, võibolla ka mõned tänava-rinkarehvid ei talu miinuseid.
Külmkäivitsed pole ju mootorile head, seega parem kui enne kevadet ei käivita.
Aku soovitan kas lihtsalt lahti ühendada või siis mingi 1A laadija peale panna. Eelmine talv lasin endal 11Ah aku nii poole väiksemaks, hea et üldse pärast pika piinamise peale voolu sisse hakkas võtma.
Noh ja pesulas tuleks enne seismajätmist täis-pesu võtta. Koopaservad tiivaääred jms kuhu muda, kruus, puulehed, okkad jms võivad koguneda, tuleks korralikult puhtaks teha, kuigi see ühe talvega ei pruugi veel märki maha jätta.
Ma ise pole tsiklimees, aga see kõikide tsiklimeeste iga aastane teema. Võiks ka neilt uurida, kes viitsib.
slyy2048
WhatsApp: +6281339093884
12.0s CA18DET
WhatsApp: +6281339093884
12.0s CA18DET
Põhiline asi on see ,et koht kus auto pesitseb talvel oleks kuiv ja soe...nii enamvähem..niiskus ju tapab..aknad lahti ja ongi korras . auto ise ei tohiks ka niiske ja märg olla kuskilt siis tekib kerge aurustumine ja see jällegi paha..pesulast oleks õige läbi käia küll..lased vahatamise ära teha ja ongi pärast kevadel ok...800 krooni on siis keskmine vahatus...seal hinnasees on juba putukatõrje/pigieemaldus ja enne vahatamist lastakse ka surveõhuga kõikvõimalikud praod autol puhtaks kuivaks see jälle tagab ,et poleks mingeid niiskeid lehti ja muud sellist manti.
Jah, mu autol olid ka kettad roostesed kui reedel panin maja ette ja esmaspäeval tööle sõites kahisesid paari esimese pidurdusega. Ma pidasin ise rohkem seda silmas, et sadul on juba kinni ja pidurid nö kergelt peal. Kui sedasi toredasti kettale vastu neid klotse eeltööna surutakse siis on selline asi oluliselt lihtsam juhtuma. Muidu on mul korras sadulatega auto aasta aega suht keldri laadses niiskes garaages vedelenud ja pole probleemi olnud. Samas seisis seal teine auto eelpool kirjeldatud kehvalt hooldatud pidurisüsteemiga ja seal sai neli ratast ükshaaval uuesti veerema pandud. Sellest ka mu väide.zoom1 kirjutas:Vale, tulevad uued autod meil salongi ja kettastel rooste kirme peal. Piisab niiskest ilmast ja paarist päevast, et kettale rooste peale tõmbab.Jaan kirjutas:Korras süsteemiga sellist asja ei tohiks juhtuda. Ilmselt olid juba seisma pannes pidurid ussitanud.innu21 kirjutas:minul oli sel kevadel üllatuseks kõik neli ketast(supordid.klotsid) kinni roostetanud.pidin kõik üksipulgi lahti kakkuma.mis rohtu võiks selle vastu leida?