Minu teema on rohkem mõeldud huviliste informeerimiseks meie tegemistest, mitte tehniliseks aruteluks, sest sellega saan ise hakkama ja kui ei saa, siis tean, kust küsida.Kõigil õigus, aga pr'il ikka rohkem õigus.
Segukell, mis näitab bensiini reziimil 14:1, tähendab et lambda on 0.95. Lambda ei sõltu kütusest, aga AFR on nüüd etanooli puhul 8.6:1, mis on samuti loomulikult tiba alla stoichi.
Huvitav, miks regulaator end ise paika ei reguleerinud. Kui oletaks, et regulaator oli mingis lõppasendis, ja rohkem vedru avada ei lase siis...
Tahaks ju loota, et regulaatori töö on reguleerida olenemata millesti. Aga võib olla ka tööpõhimõte selline, et voolavuse langedes ta küll reguleerib, aga tagasivoolu rohkem ta ise lahti ei keera, kui tähikäigul vaja.
Soovitaks tagasivool üle kontrollida... Kuigi kaldun arvama, et see tööpõhimõte ongi selline, ja sel juhul saab arvutada välja uue pumba voolavuse suhte, võrreldes eelmisega....
uus voolavus = SQRT(uus rõhk / vana rõhk)
uus rõhk / vana rõhk = 200%
uus voolavus = SQRT(200%) = 141%
Uue pumba voolavus tühikäigu-rõhuga on 41% rohkem kui vanal pumba
Mis ma sinu arvutustega peale peaksin hakkama? Meil auto sõidab ja ma tean täpselt mis peab tegema, et ta hästi sõidaks ja töötaks.
Kui mu regulaator on väiksema läbilaskevõimega, kui uus kütusepump, mis seal siis imeliku on, et rõhk tühikäigul kõrgemale tõusis? Reguleerides ta ju allub minu tahtele ja seega muretseda pole põhjust.