Kas jutt käib nö Tartu Autoklubi sarjast?prr kirjutas:-3
-5
5-
Praegu arutame korraldajatega sellist tänavaautode klassijaotust. Koefitsent ja tolerants samuti nuputamisel.
Ja klassid:
kuni 3000
3001-5000
5001 ja üle?
Ei oska öelda, mis klasse autoklubi teha tahab.RFL kirjutas:Kas jutt käib nö Tartu Autoklubi sarjast?
Ja klassid:
kuni 3000
3001-5000
5001 ja üle?
1. Raske uskuda, et sa Vitsut oled. Ta ei tundu üldse uhkustav inimene.pr8 kirjutas: 1.Aga samas nii korraldajad, kohtunikud kui ka BHRA võtmeisikud teavad, et ma olen alati kohal olnud ja näiteks kiire Camaro puhul ka publikule atraktiivse võistlusautoga, samuti teinud esimese 8 sek aja, esimese 250, 260, 270 km/h kiiruse, 2007 OL ja 2009 C meister, abs kiirusrekord 277.45 ja C esimene 9 ja 230 jne jne.
2. "Kui mina ei võida, siis mina ei sõida!"
Ehk ei lähe B klassi Viljari käest poole maaga pähe saama või mingisse Streetmani.
Minu arvates võiks oma ego ikkagi pisut kontrolli alla saada ja lihtsalt osaleda ka täiesti konkurentsivõimetu autoga, et üliolulisi võistluskogemusi omandada.
3. Raha
Minu arvates piirab võistlejate arvu lihtsalt eelarve, mitte reeglid, ega kuri BHRA.
Sellisel juhul peaks ennem teadmisi raamatukogus, siis oskusi garaažis omandama jne. Või arvad, et EMV sarjas peaks olema 13-14sek heads-up klass?MazdaGTI kirjutas:Mis kogemusi on võimalik saada kui sinu masin on teiste omast 4-5s aeglasem??? Ja kas arvad tõesti et 1.8T on võimeline konkureerima Viljari, Markeli ja ilmarsiga??? Tava autode plokid juba ei kesta sellist jõudu välja!
Saan aru, et meie radadel kasutatakse ära alla max 800-1000hp. Arvestades, et 1.8T võib olla 1060kg vs 3.0TN 1340kg. Siis oleks vaja ~700-875hj. 1.8L @ 2.7bar @ 8000 või 2.3bar @ 9000RPM. Noh uued drag-sillad, kast, differ, puur, rattad, vari jms üle talve ei tule, ja plaastrit on vaja juba kevadeks. Projekt läheks aga kallimaks kui 1bar 8000RPM 3.0T ehitamine. Ja liimirajal oleks 3.0 ikka 0.5sek ees. Huviliste teadmised aastatega kasvavad ja autod muutuvad aina kiiremaks, poolikute projektide arv on laes, aga PuPu raames autod veel rajale ei jõua.Samvel kirjutas:Jah, 1.8T on võimeline...
Kui ma ainult mõistaks su probleemi?!MazdaGTI kirjutas:Paraku hetkel B klassi pole enam enamustel siit foorumist asja kuna parematele kalendriga kaotamine mitte ei tiivusta ala edasi harrastama.
Minu matemaatika ei ole paraku nii tugev.Astrona kirjutas:Siis oleks vaja...
Võibolla sellepärast, et olen ise samamoodi kõik etapid läbi käinud, on mul sellist suhtumist raske mõista. Näiteks, Calibrat ehitasin Paljassaare metallgaraazhis ja sõitsin jalgrattaga kuna 2. autot polnud. Jevgeniga ehitame Nissanit juba 2a ja ehitame sobivas tempos edasi, võibolla kulub veel 5a ennem kui rajale jõuab. Kuriks on ka olnud jalamees oma hobile pühendumise pärast. Eks neid näiteid on veel. M.a. hoopis selline suhtumine näitab pühendumist, mitte soov kesise autoga kohe sõitma tulla ja meistriks konkureerida.Astrona kirjutas:...vaja juba kevadeks.
Ilmselt mõtled 11-12sek autosid, kuid neid on meil alati olnud, uusi kiireid (9-10sek) tegijaid ma pole aga märganud.Astrona kirjutas:Huviliste teadmised aastatega kasvavad ja autod muutuvad aina kiiremaks.
Ei nõustu. Ülelaadimine on ülelaadimine, vahet pole milline ja olgu kasvõi kõik 3 korraga. T+N kombo pealegi soosib väiksemaid mootoreid mitte kasutama hiigelsuuri turbosid. Ning topelt ülelaetud lähevad juba praegult suurema massi koefitsendiga.Astrona kirjutas:...aga T+N autod ongi sõna otseses mõttes juba teine klass