Same here.arne13 kirjutas: Ägedam on siis vaadata autosid mis püüavad võimalikult väikest reaktsiooniaega ja siis vuravad 16 seki??
Seeaasta kõik EMV dragi üritused läbi käies jäi silma et "breketi" ajal on burksijärjekorras kõige rohkem rahvast?
Mismoodi sa ülevaatuselt läbi said ?arne13 kirjutas: Ei saa aru mis teil Streetmani vastu on?? Sõitsin ise terve hooaja Streetmanis! Mida ma oleks 12,5 ajaga B klassis peale hakanud??
Ägedam on siis vaadata autosid mis püüavad võimalikult väikest reaktsiooniaega ja siis vuravad 16 seki??
Bracket on minumeelest palju huvitavam, kui Streetman. Saab ka seal klassis vaatemängu pakkuda ala. Marko Narits ja tema käekell stardis.jeff01 kirjutas:Bracket on pealtvaatajaile tõesti igav vaatemäng. Veidi bracketit sõitnuna võin aga öelda et se on tegelikult väga kaasakiskuv ja nauditavam kui lihtsalt kotti saamine teistes klassides. Superfinaalid meeldisid ju kõigile, kannatage se bracket kah ära....enne tehke bikedele oma sari.
IMO oli nt turboga chopper väga lahe, samuti sommide kiireimad eelmisel aastal, sõitsid alla 9 sekundi teised. Eesti meestest on nt Mati Põlluste sõidud lahedad (600 cm3 tsikliga 9.5s aega sõidab), ei teagi miks ta sel aastal ei sõitnud.mart154 kirjutas:Kas ma olen ainuke loll autopede, kes arvab, et kiired tsiklid dragil on väga põnevad?
Mismoodi see küsimus dragi hooajale kaasa võiks aidata? Sa siis ei tea, et käid ülevaatusel ära, ja peale seda hakkad masinat ehitama - ühe õhtuga jõuab päris palju ümber ehitada, ja aastast või kolmest ei tasu rääkidagi. Ülevaatuse nõude võiks igaltpoolt ära kaotada - tehnilisest kontrollist piisab.KaroK kirjutas:Mismoodi sa ülevaatuselt läbi said ?
Lugesin BHRA tehnilisi mitu korda ja mina ei leidnud punkti, mis ütleb, et autol peab kehtiv ülevaatus olema.KaroK kirjutas:Mismoodi sa ülevaatuselt läbi said ?
Sa tood näiteid ainult USAst ja Usarauast, vaata oma mättotsast ikka vähe lähemale.pr8 kirjutas:Oijah, eks tuleb see igaaastane reeglimuudatuste üle arutelu üle elada...
Mõned punktid:
1. Samvel
Minu arvates on ta Eesti turboautode dragis konkurentsitult #1, teinud korralikult kodutööd ja saavutanud nii mõndagi, ehk võib-olla tasub tema postitused uuesti üle lugeda ja natuke järele mõelda...
Kui oleks olukord, et Samvel vs kogu muu Turboklubi liikmeskond, siis minu raha on Sami peal.
Olen veendunud, et vähegi korraliku eelarve korral teeks Sam 7 sek @ 300 km/h asja.
2. Viljar
Minu jaoks igati lahe inimene ja seda ka tiimi kohta, kahepäevastel üritustel õhtuti pakkusid "karastusjooke" ja varjualust. Alati saab asju rääkida ja teineteist aidata kui vaja.
See aasta vast võttis EMV tiitlivõitu tõsisemalt kui keegi teine, aga oleks ikka võinud varumootor olla ja võimalus selle vahetamiseks sõitude vahel, eriti arvestades, et eelarve oli suht korralik.
Minu egoistlik soov oleks, et tehtaks spetsiaalauto.
3. BHRA ei kuula
Lihtsalt üks näide, et Sam esitas Pro Street klassi reeglite "eelnõu" järgides sobivaid reegleid ja see võeti arutusele alakomitees. Ehk saadeti eksperthinnanguks minule. Mõned nüansid olid, aga kõik teavad, et Sam oskab asja ja pandi OK tempel.
Ehk asjatundlikud ettepanekud on alati teretulnud.
4. EMV
Eesti Meistritiitel peaks ka midagi väärt olema.
Minu arvates, ei ole ülekohtune kui selle saavutamiseks kulub nii mõnigi aasta kõva tööd ja päris mitu miljonit.
Maailma kõige võidukam, 14 Funny Car'i meistritiitlit võitnud John Force sõitis laenatud rahadega 10+ aastat enne esimest etapivõitu. Kaotas 9 finaalisõitu, enne kui kümnendal võitis.
Siis sai kaubale maailma parima tiimipealiku Austin Coil'iga, tagajärjeks NHRA meistritiitel 1990, 1991, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2006
Minu arvates osavõtutasu üle nurisemine on kohatu, see peaks olema selline, et on tribüünid, permanentne kiirabi ja tuletõrje jne jne.
Tõsise konkurentsi korral oleks asi ikka nii, et paar aastat teed kõva tööd aga tulevad kogu aeg DNQ'd, ja siis on jõudu jätkata eliminaatorisse pääsemise nimel. Ja siis 10 aasta pärast saad ka etapivõidu ja võid tiitlist unistama hakata.
5. Raha
Autod ei sõida mitte kütuse, vaid rahaga. Rohkem raha võidab. Meeldivaid erandeid on, aga need on ka erandid.
6. Tänavaautod
Tänavaautode ehitamine on kõige tüütum ja kulukaim ettevõtmine.
Igaühel on oma arusaam tänavaautost.
Kohe tuleb spetsiaalauto teha.
7. Reeglid
Kahjuks on "reeglid peavad olema sellised, et mina võidaks, muidu ma ei mängi!" lähenemine üsna sage.
Järelkasvu jaoks on olemas klubiüritused jne. EMV peaks olema ikka kogenematele. Kui järelkasvul on edu ja tekib rahalisi võimalusi, siis vähemalt mina võtan nad kahe käega vastu!
8. Teised sarjad
Igati toetan teiste sarjade tegemisi, kui turvanõuded on täidetud.
USA's on mustmiljon street, OL street, Pro Mod jne sarju.
Samas on ainult üks NHRA.
Ehk uutel entusiastidel on mitmeid võimalusi.
Kui tuleb võimalusi Eesti Meistritiitli peale võistelda, siis saab samm üles teha.
9. Streetman, 11.5 sek
Meil läks 11.5 sek tulemuseks u. 600 hj vaja, nüüdse know-how'ga muidugi vähem.
See on ikkagi päris kiire sõit, mitte mingi häbi.
Probleem ei ole reeglites, vaid egodes, mis on eestlastele suht levinud.
Et, "mingit streetmani ma küll ei sõida".
Võiks nagu aru saada, et sinna see auto kuulub.
9. Reeglimuudatused
Tuleb ikkagi arvestada, et pragu on kehtivate reeglite alusel autosid ehitamas rohkem kui üks inimene.
Mistahes reeglimuudatus ei tekita teistele igaühele 10,000,000.- drag race eelarveks.
Reeglimuudatus ei tekita uusi võistlejaid, vaid sunnib loobuma olemasolevaid.
10. Kokkuvõte:
Võtaks Samveli juttu vähe tõsisemalt.
Süüdi pole mitte reeglid, vaid kõn rahakott. Tuleb mitte kiruda reegleid, vaid hankida rohkem raha, ja siis ei takista ükski reegel Eesti Meistritiitli võidus.
Minu üldine positsioon on, et reegleid mitte muuta. Kui on mõjuvaid põhjusi, siis vaatan asjad üle.
RAHA, jah. Aga ka FIA üritab teha piiranguid, et ei saaks puhtalt eelarvega võita. Ka B-klassis juhtus suht koht nii - 1. koha eelarve oli suurem kui 4-10. koht kokku. Markel kaotas kõigile, kes kõik vähegi 4 etappi kohal käisidpr8 kirjutas:... Süüdi pole mitte reeglid, vaid kõn rahakott. Tuleb mitte kiruda reegleid, vaid hankida rohkem raha, ja siis ei takista ükski reegel Eesti Meistritiitli võidus.
Minu üldine positsioon on, et reegleid mitte muuta. Kui on mõjuvaid põhjusi, siis vaatan asjad üle.
On ikka masu, 2. järgulised võistlused on odavamad, eriti just sealsed autod on odavamad.RICE BURNER kirjutas:.....Nagu EMV välised võistlused näitavad, siis see ei ole masu, mis võistlejate rivi kahandab!!!....
Ongi nii või ?pr8 kirjutas:Oijah, eks tuleb see igaaastane reeglimuudatuste üle arutelu üle elada...