Mu Nssanil on radiaatori kork, aga paisupaak on ikkagi. Paagi alla läheb peene "radika ülevoolu voolik".
Kas ma saan õigesti aru, et seda paaki on sinna vaja selleks, et kogu süsteemi vedeliku taset üleval hoida - kuuma vedelikuga isegi kõrgemal kui radika kork? Ja seda kõrget taset võiks vaja olla salongi ja gaasisiibri-soojenduseks, millest viimane peaks olema kõrgeim punkt? Top-mount turbol võib kah veetase olla kõrgemal kui plokikaanel.
Radika enda pealmine paak peaks aga olema plokikaanest kõrgemal. ( ? )
Kuna mul parasjagu kapotialuse korrastamine käsil + radikate, coolerite paigutamine jne, siis tekkis mõte paisupaagist üldse loobuda, kuna siibri-soojendus on ammu maha lõigatud ja salongisoojendusradikast jookseb läbi vesi-cooleri vesi. Et kui nii kõrget taset pole vaja, piisaks ainult uuest suurest radikast. Võidaks natuke massis ja, mis põhiline, kapottialust ruumi tuleb juurde.
Mul top-mount turbo keskosa peakski olema kõrgeim punkt jahutussüsteemis.
Samas sealt käib ju jahutusvedelik läbi ikkagi mingi väikse surve all. Ja kui sinna tsentri lakke tahaks "õhumulle" tekkida, siis oli see võimalus ka enne kuna vee sisse-välja otsad on suht ühel kõrgusel. Või mis?
Praeguse plaani järgi peab jahutusradikas tulema ca 15cm mootori poole. Ja tänu sellele oleks võimalik ta kinnitused teha nii, et radikas oleks 5-10cm kõrgemal. Et siis on kindlalt kõrgeim punkt radika pealmine paak. Ja kui see 5cm tõsta, ei tohiks kannatada ka õhu-vool. Nii-ehk-naa plaanin radikale (ja coolerile) teha ette poole "tuule-koda", et "esi-spolerist" tulev õhk ei pääseks mujalt läbi. Võite pakkuda ka variante mis materialist see koda teha. Päris alumiiniumist ei raatsiks panna ja peno jääb vist nõrgaks. Aga kust saada sellist 1-3mm plastmass-plaati?
Mis arvate?
Millega peaksin veel arvestama?