kuidas mõõta õhu liikumist

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Vasta
silver7

kuidas mõõta õhu liikumist

Postitus Postitas silver7 »

Tere.
Kuidas mõõta jahutusõhu liikumist õhu kanalis mis läheb eeljahutisse.
Kuna õhu võtmine külgedelt,siis vaja teada kuidas õhk liigub ja siis vastavalt ehitada õhuvõtjaid ,suunajaid
Silver.
Pilt
SharkRider

Postitus Postitas SharkRider »

Arvutiga on näiteks võimalik seda simuleerida, teha CAD mudel ja juba lihtsam CFD-analüüs näitab ära, kuidas õhk liigub. Aga ei oska öelda, kust sa leiad spetsialisti, kellel vahendid ja oskused seda proffessionaalsel tasemel teha :) (lihtsamatel juhtudel võin küll mina ka aidata). Kui midagi reaalselt katsetamiseks valmis teha, siis saab lihtsamalt kontrollida ka nt. vedelik-manomeetriga mõõta erinevates punktides rõhku.
KaroK

Postitus Postitas KaroK »

Võimalus ka otsida netist erinevate autode tuuletunneli pilte, kus on üldjoontes näha, millistes piirkondades ümber auto on suurem ja millistes väiksem rõhk. Nende järgi peaks saama mingil määral kanalite algus ja lõpppunktid teada.
Aga muidu on õhu liikumise modelleerimine lõplike elementide meetodil ikkagi päris töömahukas ettevõtmine.
Kasutaja avatar
juss

Postitus Postitas juss »

MR2 mootor taga ja radikas seega külje, üüri kuidas tollel sinna õhk peale saadud. oli endal plaan panne just mr2 mootori muhule, aga see selleks!
Kui ikka kanal on ja see hermeetiline, siis pole õhul sealt kuhugi minna. Väidetavalt 2006a yamaha R1 kiirusel 200+ pidi mootor töötama 0.6bar-se ülerõhu all. Ja ega nood õhu sissevõtud pole just kõige suuremad
Laisu

Postitus Postitas Laisu »

juss kirjutas:MR2 mootor taga ja radikas seega külje
kust sa võtad sellise asja? mr2-l on radikas ees, täpselt samamoodi nagu tavalistel autodel!
Kasutaja avatar
juss

Postitus Postitas juss »

oma silmaga olen näinud. tegemist oli 95a masinaga.
Kasutaja avatar
Fog

Postitus Postitas Fog »

MR2-l on jahutusradikas tõepoolest ees, nagu ka Fierol. IC kohta ei tea öelda. Minu Fierol on IC igatahes tehtud vee vahendusel ning selle radikas on samuti ette viidud kondiradika asemele.

Mis aga õhuvoolu puudutab, siis auto küljel on õhuvool samasuur või nõks suurem kui auto kiirus. Seda siis lamedal pinnal. Keeriseid jmt peab juba modelleerima.

Mina võtaks ikkagi rusikareeglid abiks. Kui auto ees radikas on 30x50 ja sellest poolt piirab stange, siis õhuvool on 15x50cm peale. Vähemalt samapalju peaks siis kokku ka auto kõrval scoopide pinda olema.
Vasta