traktorist kirjutas:noh mis mootoriga on.kas saab kildiks juba uuesti käima saad võimsa masinaga head aega sõita...???
Millal see on? Homme? Kui keegi töö ära teeb, võiks ju korra 250kmh visata

kaua see võtab alla 20seki hirmu.
ostsin väiksed torxid ja sain läbi häda kaane maha - polndki nii raske tõsta kui turbo äravool ja teiselt poolt soojendusradika voolikud kah lahti teha
Pildid räägivad enda eest...
1. kolb tundub ok. Ka championi vale küünal näitas et isegi segu on ok.
2. millelt oleks oodanud hullemat, kuna seal oli küünal põlenud. Kolvi servad natuke loogelised, nii vähe kui mina neid lugeda oskan.
3. kus küünal oli õline, aga korras. Karteripõhi päris ei paista, aga peaaegu... Pidavat olemagi kõige kuumem pütt.
4. minu arust ok. siin oli iriidium küünal ja too näitas et segu on ok.
2. pütt - lasin kolvi alla ja nühkisin puhtamaks - üleval servas on näha hülsile kleepunud alumiiniumi. Kusjuures tundub, et see tahabki just mootori tahapoole hülsile jääda, ju siis vajutab ikka kolvi nii viltu - mingi suurem sõrme offset oleks vist abiks.
3. pütt - lasin kolvi alla ja nühkisin puhtamaks - üleval servas on näha hülsile kleepunud alumiiniumi. Ja kui ma ei eksi, siis hülsist on kah natuke läind, aga seda võiks keegi targem inimene vaadata - ei hakand alumiiniumi maha nühkima - äkki too targem inime tahab seda kah näha.
Deto-poisike on vähe hampsanud.

Enne olin näind pilte deto kahjustustest, kus keset kolbi on pöidlasuurune cm sügavune auk, aga mul servast näksinud.
Mis arvate, kui üldse lasta kolvikroon tagurpidi madalamaks - nurgad maha, et kuumus ei saaks servadesse kahelt suunalt (pealt ja küljelt) läheneda. Kas siis lööb rõngad kohe karterisse? Mitte et ma tahakski detonatsiooni kindlat mootorit teha - vaid lihtsalt hoida kolbidel nõrgemad kohad ära.
3. hülss - kardan, et sellest plokist naljalt asja enam ei saa.
Enne avamist lootsin veel, et tihend on lennanud, aga võta näpust naiivitar - esimest korda nägin metalltihendit - siuke 4 kihiline,
Mootorit edasi keerates tundus, ta natuke raskevõitu - võrreldes mu eelnevate kogemustega.
Ja päevanael.....
No comments - aga ma arvaks et liiga varase süütega küll tegu polnd - ja kuna segu tundus kah natuke liiga rikas olevat, siis mis teha. Kas tõesti termostaat ei jõudnud 15sekiga lahti minna ja tekkis üleüldine ülekuumenemine., kuna stardis avastasin, et 1-2mm on seiril veel tõusta - natuke paarutasin - aga pikalt rahva aega ei raisanud. Võibolla kaas kah kõver.
Suuremad pildid siin
http://www.foto24.ee/album/34704/3
Hea oleks kui selle õppemateriali eest saaks ka kellelegi arve estitada. Kardan, et kui kiirendusvõistluste autasud keskmise 5-kohalise numbrini pole tõusnud, üritan neist eemale hoida, isegi kui meetmeid on tükki 10 kasutusele võetud kõige selle jama ära hoidmiseks. Äärmisel juhul 400m ja poole gaasiga - ja konkurentidel soovitan veerandgaasiga sõita - võtan pildid kaasa
Vaatasin, et mu teemal on juba 40000 vaatamist - mõni firma äkki tahab, et ta nime hea sõnaga mainiks - seda on ju rohkem kui mõnel kesisel TV3 saatel

A la "Peale garaazi käisin tõmbasin Norma vöö peale ja käisin oma Sparco tunkedega, McDonaldsist läbi, ..."
Respekt veel kord lõpetanutele. Kaldun arvama, et rootsis 500rwhp samade kolbide kepsudega Mobne pole veel 800m sõitnud.
Põhiline, et maks elas kah selle põntsu üle, ja palgapäev pole kah enam kaugel
Võite remondipakkumisi teha - ise ma pole mootori alumise poolega tegelenud, ja ei plaani seda kunsti ette võtta kah.
Niisama tagantjärgi targutamised võix Vaba Teema alla panna,
aga kontruktiivseid mõtteid ja asjalikke kommentaare loeks hea meelega.
(Lugesin täna 1. korda Aigo postitusi

, aga üritan õppust võtta. Ise kah kaldun vahel peedist pesumasinale turbiini ehitama. Tänx, et vahel ka mind ikka korrale kutsute. Aga see kuda ta Laisut õpetama pidi minema..., pop corn oleks minu poolt olnd.)