Soov osta selline auto. Teise põlvkonna (89-94) oma ning arvatavasti universaal.
Oskate äkki esile tuua selle auto head ning vead? Subaru foorum ei olnud kahjuks väga informatiivne.
Põhiline hirm on muidugi turbo, mille suhtes ma kardan, et selle eluiga hakkab vaikselt otsa lõppema. Palju umbes selle originaal turbo maksta võiks ning millise kangema tükiga see soovitatakse tavaliselt asendada? Kui ma ei eksi, siis peaks originaal turboks olema IHI RHB5.
Suured tänud vastuste eest, minule on turbo autod täiesti tundmatu valdkond.
edit: Selle teema leidsin ning sain ka mõnevõrra targemaks. Kuid oskate äkki veel millelegi tähelepanu juhtida?
92.a. lõpu Legacy Turbol on orginaalis IHI VF 12.
BR Turbost küsisin kunagi hinda, tahtsid 20 tuh. saada. Esindusest täpselt ei tea, aga oli hind vist odavam kas midagi 16.tuh. (võin ka eksida).
Seda turbot võimalik asendada ka IHI uuema toodanguga, kaasaarvatud kuullaagerturbotega - VF22;24 ja mis nad seal on (mida mujalt tellides saab ka peaaegu poole odavamalt kätte, kui 20 tuh.). Asendada saab ka Garreti toodanguga ja ilmselt veel paljude muude tootjate omadega.
Minul on org. turboga sõitnud 220 000 ja pole probleeme olnud.
Eestis on Legacy Turboga ilma mootori kap. remondita sõidetud 450 000 km. See räägib nagu ise enda eest. Üldiselt 300-350 tuhat loetakse täiesti keskmiseks elueaks. Juhul muidugi, et on normaalselt hooldatud.
Kas kellelgi on veel vastupakkuda mõnda 4 sil. 2,0T, mis niikaua kestaks ?
Ega su auto number ei ole 989 ...?
Praegu on 2 tk., millel mul on silm peal - ühel universaalil ning ühel sedaanil.
aga suured tänud vastukaja eest. Oskad äkki öelda, palju Mariines ostueelne ülevaatus maksta võiks? United Motorsil on kohe eraldi selline teenus, kas sa Mariinel?
Minu number ei ole 989.
Mootori tüüp diagnost oli Mariines mingi aeg tagasi vist midagi 450 kr.
Arvata võib, et kui ka veermikku loksutavad ja uid asju uurivad tuleb midagi veel otsa.
Aga see tasub ennast kindlasti ära.
Iseasi, et Eestis pole Legacy Turboid vist enam eriti järele jäänud. Paar aastat tagasi vaatasin ARK-ist arvel oli veel 18 tk (12 sedaani ja 6 universaalkerega). Samas tean vähemalt ühte, mis viimastel aastatel on Saksast juurde toodud.
Vanad turbo Legacy'd sobivad mu meelest ainult hobiautoks ja pigem "ralliauto" suunitlusega. Igapäevaautona erilist sõidumugavust ja värskust neil pole ja peavalu on ka üksjagu. Selline auto universaalkerega ehk siis nö pereautona on mu meelest üsnagi mõttetu. Uuema aastakäigu 2,5 vabalthingav oleks selles suhtes kindlasti asjalikum ost.
Umbes sama võiks siis nagu öelda ka Turbo Impreza kohta, et mõtetu. Pigem maitseasi. Tehaseseades autod on täiesti tänavalegaalsed tänavaautod, mis tõelisest ralliautost on samakaugel, kui "eesel ratsahobusest".