Ikka ei saanud aru mis kohas ma demagoogiat ajasin ning sulle sõnu suhu panin.
Kas mitte teema ei alanud riisimootoritega ja et surveastme tõstmine ei tule kasuks? Või sa üritasid midagi muud väita.
rookie kirjutas:Igal juhul, kui kaanelihvimise käigus muutuv põlemiskambri kuju muudab mootori termiliselt väheefektiivsemaks, siis puudub nimetet tegevusel mõte, sest suurema surveastme korral on ka mootori sisekadu suurem
rookie kirjutas:Proovige diiselmootorit vändast ringi ajada!
Sellega sa üritad väita et nt kui "vedru" (antud juhul õhku) tugevasti kokku suruda siis see vedru neelab osa energiast? Üldiselt see neelatud energia vabaneb peale TDC-d, ei kao ta kuhugi.
Kas sa teadsid et see kõvem pauk on ka efektiivsem pauk, segu plahvatab kiiremini ja kokkuvõttes saab kütusest rohkem energiat eraldada. Miks muidu uutel autodel (ökonoomsematel) kasutatakse suhteliselt suuri surveastmeid.
rookie kirjutas:Lisaks näitab elu, et liiga suur surveaste ja suured pöörded lõpetavad kepsusaaled kiiresti. Rinkamehed räägivad, et esimesena jäävad raja äärde need ladad, mille surveastmega kõvasti üle pakutud on.
Suured pöörded on tõesti mootorile kurnavad. Ning kõrgem surveaste lubab mootoril ka kõrgematel pööretel veel edasi liikuda kuid meid ei huvita pöörete tõstmine vaid surveastme tõstmine. Jälle demagoogia?
rookie kirjutas:Ma võin sulle ka näidata internetikalkulaatorit, kus selgub, et surveastme tõstmisel 2,0 ühiku võrra saadakse 30 lisajõudu just like this (seda loomulikult sõltuvuses ainult algsest võimsusest ja surveastmest, mitte töömahust) Wink
Nii et sa ei nõustu selles et kui winston cupil oleks suurem surveaste lubatud toodaks need mootorid rohkem hj.
See et need winstoni mootorid tootsid 100hj/l pole küll mingi ime arvestades nende setupi, pigem vägagi nirult käisid edasi, kuid jah, piirangud olid.
Ning üleüldse kas sinu winstoni näide mitte demagoogia ei ole, sest antud teemaga ta üldse ei seondu? Pigem räägib sinu kahjuks. Kuid ma tahan seda artiklit ikkagi lugeda, sest minu teada toodavad nad vähem kui 100hj/l.