K: kerge vilin mootori tagapool?

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Laisu

K: kerge vilin mootori tagapool?

Postitus Postitas Laisu »

niih, tulen hetkel väriseva südamega garaasist ning probleem järgmine. Eile õhtul tähendasin kerget vilinat kapotialt, a kuna mul roolivõimu ja geneka rihmad vahetamatta siis arvasin et ju üks neist viliseb. Ajasin täna siis garaasi ning pingutasin roolivõimu rihma ära, oli tõesti natu lõdva teine. Autot käivitades oli aga heli alles, siis ronisin kanalisse ning kõrvaga kuulates tundub nagu hääl tuleks mootori tagaosast või sidurijuurest. Käivitades ei ole midagi, kuid umbes 3-5sek pärast hakkab selline heledakõlaline vilin, alguses tundus et pöördeid natuke tõstes kaob ära, kuid vist siiski ei kao kahjuks ei saa korraga olla kanalis ja salongis. Autot välja suretades ei lõppe kohe helin, vaid vaikselt taandub. Ise loodan et äkki võib sellist häält teha survelaager, kuna too mul ei ole paremas eas, varem juba kergelt kõrises.
Või on tõesti asi nutune ning seda häält teeb mõni saale äkki?
junsu

Postitus Postitas junsu »

niih, tulen hetkel väriseva südamega garaasist ...
:-D :-D krt,mul võtab se sx ka peale neid hirmujutte käe värisema,kui miski kahtlane hääl kuhugi tekib :) saale nüüd vilet küll ei löö,pole enne kuulnud.survelaager teeb/muudab käält ainult sidurit vajutades.
Impreza GT `98 (Ex)
Impreza STi `06
Siim

Postitus Postitas Siim »

302hp/464nm
Laisu

jah, panin ta veel hetkeks käima et selgitada kasti ning survelaagri seisukohta täpsemalt. Nagu ma kartsingi ei ole kummaski viga, sest sidurit alla vajutades/hoides ei muutu hääles mitte kõige vähematki, viga siiski kusagil mootoris. Ning hääl tuleb suht kindlalt mootori tagaotsast kusagilt allpoolt. Ja kasti vilina moodi see ei ole ka, vilisevate kastidega olen varem kokku puutunud, neil see hääl nagu vähe tumedam ning kui kõrvaga liikuda sidurijuurest edasi kastipoole, siis on kuulda ka et hääl jääb mootoripoole.
ejay

Postitus Postitas ejay »

kui ta seima jättes natu järgi viliseb siis ma kahtlustaksin turbot.
Laisu

hmm, et käimapannes viivitus sellest kui turbo pöörlema hakkab ning peale väljasuretamist selles et seisma jääb...aga et siis turbiin käib vastu korpust?

läen kontrollin seda teooriat...

EDIT: turbos asi ei ole, turbojuurest vaikne, hääl tuleb kindlasti väntvõlli tagumise otsa kandist.
mart154

Postitus Postitas mart154 »

lihtsalt teooria, ära löö :)

äkki mõni õli või jahutusvedeliku kanal umbes, ja vedelik viliseb sealt läbi...

kohe ei hakka sellepärast, et kogub survet ja ära ei lõppe kohe sellepärast et surve veel üleval...
Laisu

ei löö ei löö, sellepärast teema tegingi et kuulda teiste teooriaid ja ettepanekuid.
Aga see hääl on rohkem nagu metall vastu metalli, kunagi kui mul kuubik(vana audi coupe) oli, siis talvel -35-ga käivitades oli samasugune hääl, kui õli oli liiga paks et ei suutnud mootorit õlitada. Tegin ka täna väikse heliklipi kus jäi see hääl ilusti peale kuid unustasin ära et nokia telefonidel on mingi eraldi formaat mida saab kuulata ainult nokia.com lehelt saadava progega. Eks ma hakkan esmaspäeval vaatama seda asja lähemalt, igatahes omaljõul see auto ei liigu enne kui see heli sealt kadunud.
mart154

Postitus Postitas mart154 »

mul on datasuite olemas, võid saata... vaevalt et midagi tarka öelda oskan :roll:

edit: saada: martj[ätt]e-vita.ee
junsu

Postitus Postitas junsu »

no kui mootori välja suretad ja ikka edasi vilistab mingiaeg,siis 110% ei saa mootori "rauas" mingit viga olla.

se sx on üks suur müsteerium...mul alles oli mootori eesotsas tugev TÕK_TÕK....nüüd enam pole :-D ja pole õrna-aimu,millest tuli :roll:
Impreza GT `98 (Ex)
Impreza STi `06
altz

Postitus Postitas altz »

Siduri survelaager äkki? :roll:
Mul oli kunagi taoline probleem ühel teisel masinal, kuigi hääl oli suht vali..
CIS

Postitus Postitas CIS »

Tagumine vända simmer võib sellist häält teha täitsa vabalt. Vähemalt vanadel Audidel küll (nagu ka ise eespool mainisid)... Sealt hakkab lihtsalt õhku sisse imema vilinal. Samas, kui sidur alla vajutada, peaks hääl muutuma kuna ülivähe liigub vänt oma pesas ja surub simmeri tihkemalt pessa. Aga kui simmer on ikka liiga kulunud/väsinud...
Laisu

simmer...krt ei tea.

aga selgus selline asi, et see vilin on ainult enamvähem-sooja ja sooja mootori korral, st panin käima ja ei mingit heli...see vilin tekkis alles siis, kui temp seier oli peaaegu jõudnud sinna kus ta on sõiduajal.

Nüüd ka enamvähem korralik heliklipp olemas, klipis on mootori töötades see vilin katkendlik, vahest on see ka enamvähem ühtlane olnud ning lindistuse lõpus on kuulda mis häält ta teeb peale seda kui olen mootori välja lülitanud.

http://www.zone.ee/laisux/ ja sealt siis V013.WAV
Viimati muutis Laisu, 21.01.2007 19:29, muudetud 1 kord kokku.
CIS

Postitus Postitas CIS »

Ei, simmeri hääl see küll pole...
Robo

Postitus Postitas Robo »

Sidurivõlli otsalaager(hooratta sees) kuiv maibi ,või sidurikojas lihtsalt miskit(hooratas) jahvatab vastu koda :roll: :?: Proovi ise mootorit ringi ajada vända otsast ja keegi kuulab alt koja juurest (küünlad maha - lihtsam) ;) :!:
Vasta