Veel mõned uuendused mis uue mootoriga plaanis!
COP süütesüsteem: Plaan kasutada Porsche Cayenne COP (coil in plug) süütepoole mis on siis iga silindri kohta eraldi!
Veel.. kaalun veel ühte varianti ploki modimisel. Võimalus oleks siis plokk hülssida Dartoni mid-sleeve hülssidega. mis on vamistatud mingist erikangest pommikindlast materjalist. Sama tehnoloogiat kasutataks usas näit pro-street ja outlaw honda mootoritel (1000hj silindri kohta).
Porsche plokki paigaldamine käib nii, et plokk sisuliselt freesitakse tühjaks nii et jääb vaid ploki korpus.. seejärel kuumutatakse plokk üles paigaldatakse hülsid, ploki jahtudes kinnituvad ka hüslsid sinna - tegelikkuses on see oluliselt keerulisem protsess aga lühidalt öeldes käib
see niimoodi..
Hülsid ise
Freesime ploki tühjaks

Hülsid paigaldatud
Stressplate, ja hoonimine
Nagu näha on nene hüssie eripäraks selline serv ülemises osas mis moodustavad sellise monoliidse deck-i silindrite ülaosas mis omakorda välistavad igasuguse silindrite float-i ehk liikumise surve all..
Kogu see protsess muudab mootori alumise otsa suht pommikindlaks ja ma arvan et järgmine remondiarve laekub minuni alles paari aasta pärast..
Eeliseks on ka see et igat hüssi on võimalik eraldi välja vahetada.. et kui ühes silindris midagi juhtub siis vahetad välja vaid ühe hülsi mitte ei vaheta välja kogu mootorit..
Veel.. selline hülssimine annab ka võimaluse puurida bore 104mm-lt 106-le mm-le mis teeb mootori kogutöömahuks 3104 cm3
Võimalus kasutada ükskõik millise aftermarket tootja kolbi - porsche aluminiumhülsid mida originaalplokk kasutab võimaldavad kasutada vaid originaalkolbe mis on 11:1 surveastmele.. seega surveastet alla saada on suht keeruline.. (paksem kaanetihend, treidtud kolvid, lühemad kepsud) -iga õige mootoriehitaja saadab sind sellise jutuga puuutaha. Seega JE, Wiseco, JP, jne sobivad..
Nagu ennemgi mainisin siis see on üks variante, tõsi üpris kallis variant kuid seeest väga tõhus ja mujal maailmas järele proovitud. Ilmselt ei oleks ka siit mootoris 150-200 hj /per silinder probleem välja võtta..
Ma ei ole tõepoolest mingi powerjunky et max hj mulle nii väga tähtis oleks, pigem on minujaoks argument see et asi koos püsiks ja et autoga pikalt sõita saaks.
Markus