....nojah,mitsu_manic kirjutas:hents99 kirjutas:Tegelikult soovitaks kunagi ära proovida mõne säärase mootori, vähemalt lähedalt vaadata ja katsudagi.
Pookida külge VNT turbo ja panna käituma nagu commonrail - siis võid küll Stuttgart`i inseneride peale irvitada. Niisama tatti pritsida ja ärevushooge teiste projektide peal maandada....maitse asi, aga soovin siiski edu.
Infoks niipalju, et Holseti VNT turbotega on neidsamu "kiviaja" OM606 käima pandud päris palju. VNT `d juhitakse üle CAN`i kasutades sisse- ja väljalaske rõhu andureid ja loetakse ka võlli pöörlemiskiirust. Ehk suhteliselt maksimaalselt kasutatakse potensiaali ära. Siiski pole üksi mootor dünaamiliselt commonrailiga võrreldav ja ei saagi kunagi olema. Need mootorid on lihtsalt füüsiliselt nii erinevad.
Ma ei saanud nyyd aru, kas jutt käis minu pihta?
Alguses sa irvitad VNT turbo ja vanakooli mootori omavahelise kombo peale, teises osas aga leiad ja kiidad takka, et neid on ja saab omavahel väga edukalt toimima panna.
Minu jutt ei sisalda yheski l6igus, et tänu VNT-le hakkab mootor käima kui commonrail. Sellele "kiviaja" mootorile ei saagi (kindlasti tglt saab kui väga tahta=raha) commonraili peale panna.
VNT eesmärk on minupoolt selles, et siis ei pea 3 päeva ootama turbo boostimist ning pöördeid teisele ringile laskma.
Tee omale selgeks, mille jaoks on yleyldse autotööstus VNT, commonraili, VVT, EGRi jne väljam6elnud. Miks seda "jama" sinna kylge poogitakse.

aga selleks ma foorumit ju külastangi, et targematelt midagi õppida.