ostsin omale auto mazda 323 4wd 110kw ja andsin talda 1ja 2 käiguga. sõitsin ca. 10 minutit ja tubo oli tulipunane nagu ma ei tea mis asi! millest see asi oleneda võib ja mis ma saaksin teha et enam nii ei juhtuks.
P.S olen turbodega autode teemal täielik võhik ning oleks hea kui keegi juhendaks et minu auto mootor õhku ei lendaks...
tehase turbod on valitud suht väikesed ja seetõttu on ka nende läbilaskevõime väiksem, segu, millega tehaseautod sõidavad on ka lahjemapoolsem-seetõttu asjad kuumenevad. pärast kiiremat sõitu ära unusta kohapeal tühikäigul maha jahutada paar minutit enne moto väljalülitamist
variant on et süüde on autol paigast ja on hiline, aga ei ole kindel
kui ntx paha kytus on ja auto hakkab detoneerima siis keerab auto ise syydet hiliseks...
aga vbl on se ni pisikesel turbol loomulik nähtus...
töökaaslase audi 200-l muutus turbo fiebool`iks (siis,kui tüüp mingile lülitile tiku vahele lükkas,et teelt ära saada) kuna sai vägapalju kütet peale.läks ka täitsa punaseks.
sõitsin ennem 150km sama autoga siis küll sellist asja polnud. aga kui metsa alla peenestama läksin siis sõtisin 10-15 minti täie tallaga 1 ja 2 käiguga läks turbo punaseks. samas ei näinud ma kapoti all midagi mis jahutaks turbot. turbo asub jälle radika juures ja kuum õhk tuleb pidevalt sinna peale. vb peaks aretama sinna mingi jahutuse või on viga milleski muus?