* devilc - 275 hj ja 1050 kg MX-5'ga sain ~116 km/h IIRC.
* Tänak WRCga
* Estfield (150hj/480+80kg ??)
Kõik need on ju ainult

250hj/t masinad. Mis sõidaks hea tahtmise juures 120-124kmh ja kui talveläbi veel ehitada 1 kuu harjutada 126-130kmh vms.
* kart ei puutu asjasse, tema point on väikse massi tõttu hea kurvi kiirus. Edaspidikiirendus on tal ikkagi samma klassi.
Jesper kirjutas:Mitte et ma nüüd tõsiselt arvaks et Mart peab oma pükse sööma hakkama, aga lihtsalt, ma ei saa aru miks on näiteks ujumise 100m Eesti rekordi kontekstis oluline, kui kiiresti on keegi seda distantsi pintsaku ja saabastega läbinud.
Tubli! Võtsid sama poindi kokku.
EDIT: Sellegi poolest on eelpool nimetatud masinad väga kiired - need pole lihtsalt tippkiirusele orienteeritud.
Võimalikult kiirelt 140 saavutamiseks on vaja masinat, mis sirgel teel täisgaasi suudaks rinkaslikki natuke ringi tõmmata. See tähendab: 0-50kmh 2sek, 50-100kmh 2sek, 100-150kmh 2sek, 150-200 3sek, mis on käiguvahetustega 10sek /200kmh - palju aegalasem kui me dragi masinad 10sek/270kmh

On vaja minimaalselt 400-500hj/t. 1050kg (+juhimass) masinal peaks olema 450-575hj, mis on midagi muud kui 275hj. Ideaalne olekski vast Estfieldi-taoline kerge auto võimsusega 225-275hj.
HoCi kirjutas:Ja kui natuke kõvasti mõtlen omaette, siis stardisirgele keeramisel tuleks nii või naa võimalikult vara gaasi peale panna, et sirge lõpuks saada võimalikult suur kiirus (nagu tead, siis mida kiiremini saad kiiruse üles, seda parem aeg tuleb).
Kui hr. rajaomanik Palm oma väga hästi liikuva autoga sai ainult 113km/h kiirust rajal (ja ta on üks kõige kiiremini liikuv autojuht seal rajal), siis vaevalt te oma mis iganes üritustega oluliselt suuremat kiirust saaksite.
120km/h on püütav, aga mitte 130-140 (eeldades, et jääd ikka teele ka).
Turbomootoritest ma ei oska praktiliselt midagi rääkida aga siin teemas vähemalt sain suu lahti tehtud

Parema aja saab see kes sõidab kõige kauem kiiresti, mitte see kes sõidab kõige pikemalt kiiresti. Näiteks kui kurv võtab sul 5sek ja sirge peale seda 3sek, siis pole kahtlustki, et tuleb sõita kurv +10kmh kiiremini isegi kui sirgele minna seepärast -10kmh kiirusega. Nagu mina aru saan - Palm ja muud spetsialistid teavad mida teevad, ja nimme sõidavad selle tagumise kurvi kinni, kuna järgneval sirgel suurem algkiirus ei anna nii palju juurde.
Kas paned oma 130kmh peale nagu püksid või raha, või kahtled öeldus?

Kui mingi 100-200k kokku saab, võib täitsa mõelda - hetke seisuga on alles pakutud 2-3 kasti õlut