RICE BURNER kirjutas:Eis saanud Astrona kommentaarist hästi aru. Mulle aga jäi mulje, et rahulolev klient teeb meile reklaami

Jah, ka mina olen ülirahulolev VKM klient, aga ma ju ei reklaami igas teemas... Kui igalpool K-reklaamid, siis paneb see mõtleva inimese ju kahtlema

* Seda küll, et näidikuid jälgida ei jõua, aga kui mootor on 2x lennanud, ja peale seda veelgi rohkem investeeritud, siis suur deto lambike oleks ikka abiks, eriti kui raha hakkab juba otsa saama

.
RICE BURNER kirjutas:C16 on ka ju VP kütus! Lihtsalt prooviti pliivaba VP MS109 kütust. Ja kui keegi pole aru saanud, siis mootor ei sulanud, vaid viimase piirini puuritud hülsid mõranesid lihtsalt detonatsiooni tagajärjel.
Veljo tahab stabiilselt võistlustel osaleda ja ei ole nõus seadistamisvigade tõttu sadu tuhandeid maksnud mootoriga riskima. Enam! Aga nii need kogemused tulevadki!
Mis mõttes "Enam!". Vale kütuse valimist võib küll seadistusveaks lugeda, aga see pole väga täpne diagnoos...
* Lugesin eelnevalt teemast välja, et auto on C16'ega seadistatud, aga sõideti VP113'ega.
* VP Racing Fuels ise soovitab
VP113: 12-13:1 CR
C16: kuni 17:1 CR
Selge see, et need kütused taluvad erinevat rõhku, ja seega vajavad erinevat seadistust.
EDIT:
vlzman kirjutas:Kuna info müüjalt oli, et seade VP110+21psi, siis kindluse mõttes sisse VP113.
Hiljem siis selgus, et müüja ajas käojaani ja õige seade oli hoopis tehtud C16 peale ehk ka VP113 ei päästnud.
Müüja pidigi kägu ajama, kuna pole eriti loogiline, et seadistad kuni 1.5bar halvema kütusega ja edasi parema kütusega.
Mis see süütegraafik seal 21psi pealt üles minnes tegema peab, kas tõusma, kuna C16 kannatab 22psi peal suuremat nurka kui VP113 21psi peal? Kui kuni 21psi oleks VP113'ega seadistatud, siis C16'ega sõites oleks süüde ju kuni selle rõhuni hiline mis võib muidugi aita spoolida, aga kui sõidadki C16'ega siis 21psi peal, siis on varsti EGT tõttu paha paha.
Kui müüja ajas sellist kägu, siis pole üldse kindel kas see ka C16'ega üldse seadistatud oli, võibolla lihtsalt korra külma ilmaga dünos AFR'i ja EGT jälgitud.
Ärme tekitame fleimi, süüdi pole Viljar, Veljo, Ako, mina ega ka Peep mitte

vaid Käo Jaan.
Lihtsalt selguse huvides võtaksin kokku, et tundub, et tegemist oli natuke vale kütusega. Aga see ei oma enam üldse tähtsust, kuna kasutusele tuleb etanool ja täiesti uus seadistus.