7mgte mootori ehitus 500+hp?

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Kasutaja avatar
topgear
Kontakt:

Re: 7mgte mootori ehitus 500+hp?

Postitus Postitas topgear »

Sul siis 2 v6imalust, teha k6ik oma moodi
ehitada praar korda 7m ja l6puks auto maha myya v6i peale panna 1/2jz

v6i minna kohe 1jz mootori peale
mitte niisama japlased ainult enda turu jaoks tegid twinturbo R mudelid.

Kui mootor oli nii hea
kuhu siis ta kadus ? mix asemele tuli JZ seeria mootorid ?
KaroK

Postitus Postitas KaroK »

Toyota Motor Corporation's M family of engines were a longitudinally mounted straight-6 engine design. They were used from the 1960s through the 1990s.

The turbocharged 7M-GTE was produced from 1986 to 1992.
Internetist ei leia muud viga, kui madalast õlitasemest tingitud mootoripurunemised ja tehases nõrgalt kinni tõmmatud plokikaanepoldid, mis viisid kaanetihendi lekkeni.

Lugemist:
http://www.toysport.com/webpages/Techin ... _notes.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Modifying the 7MG / 7MGTE:

BLOCK: The block is trouble-free, but will not tolerate low oil conditions....

CYLINDER HEAD: The 24 valve head is trouble free, but should be checked for warpage.......
Veel:
http://www.racetep.com/7MGT.html" onclick="window.open(this.href);return false;
In our opinion the Toyota 7MGT engine is the absolute best powerplant available. You can make huge amounts of HP reliably if not cheaply.

Our standard street buildup is about 500 HP on pump gas and 600+ on race fuel.

jne.
projektone

Postitus Postitas projektone »

Oled sa 2jz pannud mk3 peale?Ma arvan et ei ole,sest ma olen ühe sellise projekti kõrval,ja see ei ole lihtsalt peale visata.Aga jah las ta jääb,eks igaühel oma arvamus mida teha ja mida mõtekas panna mida mittte.ja nagu näha siis eestis pole ka palju selliseid korralikke supra projekte mille pealt malli võtta.
ValgeKotkas

Postitus Postitas ValgeKotkas »

Mis seal 7m-2jz swapi juures raske muidu? Mootoripadjad ja paar juhet, või on veel miskit huvitavat?
ECI
wilson
Kontakt:

Postitus Postitas wilson »

igalühel on oma arvamus muidugi. säästa end sellest vaevast ja osta 1jz. Endal tunduvalt kergem. Et 7m saada 500+ hp vaja sul 10k euri. Et saaks mingi enam vähem korraliku asja. Topgeari vanasse mootorisse mis oli 600 kanti läks seda raha ligi 2 korda rohkem ja aega päris mitu mitu aastat.
Samas kui loed Usa supra foorumeid,ei tea miks küll enamus sealgi oma 7m suht kiirelt vahetavad välja 1/2 JZ vastu.
Eks omad vitsad peksavad kõige kõvemini :)
www.eci.ee - Jaapani autode varuosad.
KaroK

Postitus Postitas KaroK »

On küll juba habemega nali(niipalju kui mustadel habet on) - aga võtab ikka kõhu rõngasse.
Postitatud Raceboy poolt ühe lugeja auto teemas.
Pilt
Maik
Kontakt:

Postitus Postitas Maik »

10k euri eest saab juba päris palju autosid osta millel ON juba 500 hp.
Rääkimata 20k euri 600hp nimel... :axe
ex V8 umbes 374kw/622nm @ 0,4 bar - aga uus on 318kw :( NA
Newborn

Postitus Postitas Newborn »

Maik kirjutas:10k euri eest saab juba päris palju autosid osta millel ON juba 500 hp.

See et sponsoritega tiim ostis 10k supra 2jz-gte koos 6k kasti ja siduriga siis see ei tähenda, et teised ka nii ostma peavad.
Sama vaesemehe komplekt 5k kastiga läheb umbes 3-4k € maksma... kui extreemsustesse minna siis strokeri komplekt inglishmanni maalt on 5k € juurde ja saab safe võtta sellelt mootorilt 1200hp(muidugi kas seda vaja on kuna siis on vaja juba käimaris kolada ja kõvat sidurit jne).
wilson
Kontakt:

Postitus Postitas wilson »

Maik kirjutas:10k euri eest saab juba päris palju autosid osta millel ON juba 500 hp.
jutt on ju 7m ehitamisest mitte 10k eest 500hp masina ostmisest :kill
www.eci.ee - Jaapani autode varuosad.
kistaboy

Postitus Postitas kistaboy »

ValgeKotkas kirjutas:Mis seal 7m-2jz swapi juures raske muidu? Mootoripadjad ja paar juhet, või on veel miskit huvitavat?

Ma ei saa aru mida te targutate kui te tegelikult sellest midagi ei tea !? Hetkel tehakse mu mk3 suprat millel on peal 2jz mootor . Mootoripadjad on selle asja juures kõige väiksem mure .Autot ehitab Hents ja tema on mulle niipalju asju ette lugenud mis on seal vaja ära vahetada ,et mootorit peale sobitada. See pakub nalja ,et inimesed kes ise sellist projekti ette pole võtnud ja sellest midagi ei tea panevad lihtsalt tarka !
Kasutaja avatar
topgear
Kontakt:

Postitus Postitas topgear »

kistaboy kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:Mis seal 7m-2jz swapi juures raske muidu? Mootoripadjad ja paar juhet, või on veel miskit huvitavat?

Ma ei saa aru mida te targutate kui te tegelikult sellest midagi ei tea !? Hetkel tehakse mu mk3 suprat millel on peal 2jz mootor . Mootoripadjad on selle asja juures kõige väiksem mure .Autot ehitab Hents ja tema on mulle niipalju asju ette lugenud mis on seal vaja ära vahetada ,et mootorit peale sobitada. See pakub nalja ,et inimesed kes ise sellist projekti ette pole võtnud ja sellest midagi ei tea panevad lihtsalt tarka !
K6ik on 6ige
sul ju GE mootor ja sina isiklikult seda ei ehita ;)
Seega k6ik nii keeruline, muidu internet tais 6ppetusi ja manuali kuidas ehitada probleemivabalt.
hents99
Kontakt:

Postitus Postitas hents99 »

Eks ta ole jah. Enamus räägivad, et 2JZ läheb bolt-on 7M mootori asemele, aga praktika näitab midagi muud. Kere ehitus on juba niivõrd erinev.
kistaboy

Postitus Postitas kistaboy »

topgear kirjutas:
kistaboy kirjutas:

K6ik on 6ige
sul ju GE mootor ja sina isiklikult seda ei ehita ;)
Seega k6ik nii keeruline, muidu internet tais 6ppetusi ja manuali kuidas ehitada probleemivabalt.

Jutt oli 2jz mootorist ,mitte ge või gte-st ;) Ja kas sellel on mingi vahe kas inimene ütleb mulle mis mu autole vaja läheb ,et mootor istuks või ma vaatan ise kõrval pealt ? Internett internetiks aga praktika loeb ja teie pole sellist asja ju teinud ;)
ValgeKotkas

Postitus Postitas ValgeKotkas »

kistaboy kirjutas:

Ma küsisingi, et mis seal siis veel vaja on? :) Äkki vastaksid sellele selle asemel et hüpata?
ECI
Kasutaja avatar
cb4_335

Postitus Postitas cb4_335 »

Teema küll veits soiku jäänud, kuid mainiks ka, et kahtlen veidi sellistes asjades nagu eelpool õeldi.

Jäi ka silma post, kus väideti, et saale kolin tuli 2 päeva peale saalede vahetust??!

Siin on nüüd kas väga halb töö(esimene mootori remont) tehtud, miski valesti/halvasti kokku pantud(vänt ellipsis, vända kaela kahjustused, õli puudulik vms.), või siis see, et peale saalede vahetust nauditakse koheselt täiel rinnal turbo rõõme.

Loomulikult ei tasu ka seda unustada, et rem. mõõdus vänt pole kunagi nii tugev kui tehase pinnaga vänt.

Nagu eelpool mainiti, siis välismaa foorumites sellist juttu ei leia eriti. Pigem kiidetakse tihti seda mootorit just vastupidavuse suhtes. Ka wiki. kirjutab et tegu on "extremely reliable" mootoriga!
Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Vasta