väntvõlli lihv

Tehnilised probleemid, küsimused ja lahendused.

Moderaatorid: Mihkel, Ringo

Kuuno

väntvõlli lihv

Postitus Postitas Kuuno »

endal plaan vänt ära lihvida 1 rem'i et panna kõik rem saaled aga väga palju kuulnud et ei ole üldse hea tglt vänta lihvida...kas se väide on õige?
Kui korralikult lihvida ja ntx TTÜ's tasakaalustada siis ikka midagi pahasti või rohkem sõltub vist tasakaalustamise kvaliteedist?
Silwer

Postitus Postitas Silwer »

Lihvimisel saab kannatada vända saaledega puutepinna edasine vastupidavus hõõrdumisele. Põhimõtteliselt lihvid vända pealt maha vända pinnatöötlusega saavutatud tugeva ja vastupidava kihi. Kui võimalik siis mitte lihvida...
BMW 325i E30 2,8L stroker & BMW 328iA E36 Touring
Kasutaja avatar
Raceboy

Postitus Postitas Raceboy »

Kõik oleneb vändast, mõnedel on karastuskiht väga õhuke, nendel küll, kuid enamikule väntvõllidest ei tee lihvimine muud kui tõstab koos uute saaltega õlirõhku. Ilma lihvimata saalesid vahetamata on kulunud väntvõlli tagasi panna lollus.

EDIT: Hõõrdumine toimub siiski vastu õlikile, mitte vastu kepsu- või raamipakku.
http://www.facebook.com/vemsporsche" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.porsche-foorum.org" onclick="window.open(this.href);return false;
Siim

Postitus Postitas Siim »

Vana teema kuid tuleb tõsta uuesti üles.

Vaja oleks infot konkreetsete asutuste kohta kus lihvitaks väntvõll ja pärast vändakaelad poleeritaks nii, et töö oleks korralikult ja täpselt tehtud.

Master Yota Nissan clubist teadis nii kõneleda Oü Tõukuri kohta.
master Yoda kirjutas:Ei saa kohe kuidagi nõustuda, et Tõukuris väga korralik töö on - käisin kahe vändaga seal. Sigulli vända tegi ära OK.

Aga 200sx omaga nii libedalt ei läinud. Pool tundi kulus, et vanamehel aru saada, kui palju kaeladelt maha võtta.

Sellest, et korralikud tegijad ka peale lihvimist vändakaelu poleerivad, ei teata Tõukuris midagi. Samuti ei tadnud nad, mida peale hakata remontmõõdu saalega, millel "põsed" pikilõtku vähendamiseks paksemad kui standardil. (sellele probleemile sain abi siit Lõvipargi juurest)

ning mootorit kokku pannes selgus, et kepsukaelad ei ole päris paralleelsed, s.t. üks kolb käib teistest pikema käiguga.
302hp/464nm
Kasutaja avatar
Renn

Postitus Postitas Renn »

tartus AstroMotos on paljud vänta lihvinud, mina sealhulgas
töö ja hinna kvaliteet paigas, kuid nüüd ikkagi raamsaalte vahetus jälle ees... :(
NisMo history: 3x 200sx S13, 1x Pulsar GTiR , 1x S14A ...to be continued
piazza_mees

Postitus Postitas piazza_mees »

mina lasin Hr Liguril teha ja olen igati rahul.
Siim

Postitus Postitas Siim »

Renn kirjutas:...nüüd ikkagi raamsaalte vahetus jälle ees... :(
Thats my point...Väntvõll siiski mootori süda ja leian, et pigem võib tema peale kulutada suuremaid summasi ja lasta teha üks korda aga hästi.

OÜ Drews Auto ehk endine MotoDoktor jäi nüüd silma, endal blokk läheb sinna tegemisse. Any comments?
302hp/464nm
valdz
Kontakt:

Postitus Postitas valdz »

Mina lasin teha Mustamäe tee 33. (Aadressis päris kindel ei ole, aga asub Kullo kõrval) Väntvõlli lihvimine + poleerimine, tegid küll pikalt aga lõpptulemus oli hea. Seal olid lihvimisel ka mingid vormeli väntvõllid, nii et nad peaksid ikka oma tööd hästi oskama.
creese

Postitus Postitas creese »

valdz kirjutas:Mina lasin teha Mustamäe tee 33. (Aadressis päris kindel ei ole, aga asub Kullo kõrval) Väntvõlli lihvimine + poleerimine, tegid küll pikalt aga lõpptulemus oli hea. Seal olid lihvimisel ka mingid vormeli väntvõllid, nii et nad peaksid ikka oma tööd hästi oskama.
mina lasin seal kullo kõrval plokikaant lihida ja sain nätuke aega sõita ja kaanetihend läbi. Lahtivõttes selgus, et kaan oli laineliseks lihvitud. Sama asja olen ka teiste käest kuulnud.
Väntvõllide lihvimisega pole selles kohas kokku puutund. Vända lasin OÜ Tõukuris lihvida ja tulemus väga hea
valdz
Kontakt:

creese kirjutas:
valdz kirjutas:Mina lasin teha Mustamäe tee 33. (Aadressis päris kindel ei ole, aga asub Kullo kõrval) Väntvõlli lihvimine + poleerimine, tegid küll pikalt aga lõpptulemus oli hea. Seal olid lihvimisel ka mingid vormeli väntvõllid, nii et nad peaksid ikka oma tööd hästi oskama.
mina lasin seal kullo kõrval plokikaant lihida ja sain nätuke aega sõita ja kaanetihend läbi. Lahtivõttes selgus, et kaan oli laineliseks lihvitud. Sama asja olen ka teiste käest kuulnud.
Väntvõllide lihvimisega pole selles kohas kokku puutund. Vända lasin OÜ Tõukuris lihvida ja tulemus väga hea
Kaane lihvimise kohta olen ka sealt halba kuulnud ja ka vahepeal oli mingi halb jutt klappide tegemise kohta. Aga samas pani jälle mõtlema, võtan väntvõlli ja lasen Tõukuris üle kontrollida.

Assumptions is mother of all fuckups!
valdz
Kontakt:

valdz kirjutas:
creese kirjutas:
Kaane lihvimise kohta olen ka sealt halba kuulnud ja ka vahepeal oli mingi halb jutt klappide tegemise kohta. Aga samas pani see nüüd mõtlema, võtan väntvõlli ja lasen Tõukuris üle kontrollida.

Assumptions is mother of all fuckups!
GhostRider

Postitus Postitas GhostRider »

siim_106 kirjutas:

OÜ Drews Auto ehk endine MotoDoktor jäi nüüd silma, endal blokk läheb sinna tegemisse. Any comments?

Nädal tagasi käis mul seal väntvõll lihvimises,kurat raamsaaled tegid ringi peale blokis ja nüüd sai uus blokk pandud,lihvitud vänt ja tuksub päris hästi :-D
Alpina
Kuuno

Postitus Postitas Kuuno »

2 mootori vändad lihvitud seal mustamäe teel ja 1.6 sõidab siiani ja 2.0-eks paistab mis saab:P
Kasutaja avatar
Samvel
Kontakt:

Postitus Postitas Samvel »

creese kirjutas: mina lasin seal kullo kõrval plokikaant lihida ja sain nätuke aega sõita ja kaanetihend läbi. Lahtivõttes selgus, et kaan oli laineliseks lihvitud. Sama asja olen ka teiste käest kuulnud.
sellel et tihend ei pidanud vastu võib ka muid põhjuseid olla - eelnevalt kõver/lihvimata ploki tööpind, detonatsioon, vale kaane pingutus, halva kvaliteediga poldid/tihend, norm suurem mootori töötemp jnejne. Samuti kaane "lahtipingutamine" valesti tehtuna muudab samuti kaane "kõveraks".

Vändad olen saatnud tavaliselt soomemaale, kus saab koos lihvimisega ka dün. balanseerimise teha kogu pöörlevale massile.
www.esracing.ee // www.facebook.com/esracingestonia
valdz
Kontakt:

555vrx kirjutas: Vändad olen saatnud tavaliselt soomemaale, kus saab koos lihvimisega ka dün. balanseerimise teha kogu pöörlevale massile.
Kui saladus ei ole mitu EUR'i see maksab, plaan ka saata alumine osa soome tasakaalustamisse...
Vasta