Get Adobe Flash player

 
Tänane kuupäev 23.06.2018 5:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: VEMS'i väljundid ei toimi
PostitusPostitatud: 05.06.2016 0:11 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 16.03.2008 13:01
Postitusi: 664
Asukoht: Tallinn
Tere!

Pealkirja lugedes võib VEMS-iga kokkupuutunul turgatada, et P259 chip on läbi, aga olukord on sootuks vastupidine:

VEMS-i versioon on v3.8 ja P259 väljundid on ainsad, mis test-režiimis sisse-väljalülitamisele alluvad. Probleem on täpsemalt pihustite ja süütepoolide väljundites. Pole veel ühtki pooli ega pihustit järele ühendanud sellele ajule, kuid testriga aju test-režiimis väljundeid mõõtes nad lihtsalt ei toimi.

Üritasin täna lõpuks IXDN404SI kiipide sisendeid mõõta ja ükskõik, kuidas ma ka pihustite väljundeid ei seadistanud, olid kõik sisendid kogu aeg +5V peal. Sellest tulenevalt hakkasin kahtlustama, et äkki on protsessoril väljundid maha põlenud.

Sisendid (MAP, TPS, IAT, CLT, HALL-rpm) töötavad kõik eeskujulikult.

Andke nõu, mida kontrollida enne kui protsessorit välja vahetama hakata. Tänud!

_________________
Pemmil uued kummid


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 05.06.2016 12:53 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 29.11.2004 21:48
Postitusi: 2775
Asukoht: tartu
kas vemsil pole "schematic" laadset faili nagu MSil, et saaks näpuga järgi ajades teada mis prose väljundid mida juhivad ja siis neid otse prose pealt mõõta?

_________________
DÜNOPINK Tartus 56231442 https://www.facebook.com/WhlsUP/
Pakun ka Megasquirt juhtajusid ning nende paigaldust, ümberehitust ja seadistust.


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 05.06.2016 19:20 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 16.03.2008 13:01
Postitusi: 664
Asukoht: Tallinn
Umbes seda ma tegingi. Schema ja plaadi-disaini failid on täiesti olemas http://www.vems.hu/files/genboardv3/v3.8/.

Kuna mul VEMS-iga kokkupuuted on vähesed, pelgan, et äkki on mul seades hoopis väljundid kuidagi valesti määratud. Tegemist on esimese VEMS-iga, mille ma ise n-ö kokku panen (VEMS-i kokku panemine tähendab üldiselt paari detaili jootmist) -- kas äkki olen unustanud mõne silla või takisti?
Samuti ei ole ma päris kindel, et mu mõõtemetoodika end õigustab ja kas saan kindlalt väita, et prose väljundid on läbi.

Lisaks sellele, et prose väljundid mõõtes üldse ei muutunud, oli ka IXDN404SI kiipide väljundid (kiibid, mis peaksid eeldatavasti võimendama draiverite jaoks prose signaali) koguaeg massi ühendatud, kuigi selle datasheeti järgi peaks ta olema "not inverted" ehk +5V signaal peaks minu arvates andma ka +12V väljundi. Seetõttu olengi natuke segaduses -- kas läbi on siis lisaks proseväljunditele ka need kiibid? Ja kuidas see kõik üldse niimoodi juhtuda sai, kui ma pole neid väljundeid veel kuhugi ühendanudki?

_________________
Pemmil uued kummid


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 06.06.2016 10:13 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 27.02.2005 13:58
Postitusi: 2239
Asukoht: Tartu
Sul võib olla safe mode aktiveeritud äkki? See paneb väljundid kinni.

_________________
http://www.facebook.com/vemsporsche
http://www.porsche-foorum.org


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 06.06.2016 12:02 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 16.03.2008 13:01
Postitusi: 664
Asukoht: Tallinn
Suur-suur aitäh! Safe mode'is asi oligi.

Muidugi toon välja mõned asjaolud, mis ei lasknud mul endal selleni jõuda:
* VemsTune ei näidanud alguses, et safe mode on sisse lülitatud. Alles siis, kui olin seda paar korda üritanud maha võtta, hakkas ta igal käivitamisel viisakalt ütlema, et safe mode on aktiveeritud ja pihusti- ning süüteväljundid sellest tulenevalt deaktiveeritud.
* Selle väga olulise featuuri kirjeldus on manualist peaaegu täiesti välja jäänud -- ainult netist mingi versiooni changelog'ist leidsin põgusa info.
* Üsna üllatav on see, et kasutuses mitte olevate pihustite väljundite programmeerimiseks peavad nende väljundite checkbox'id pihustusjärjekorra vaates märgitud olema.

Muuhulgas võiks keegi teadja valgustada, kuidas on õige safe mode välja lülitada. Ainult seadistuse uuesti kontrollerisse laadimisest ta mul igatahes välja ei lülitunud. Sain safe mode'i maha alles siis, kui firmware uuesti laadisin firmware upload wizard-iga.

Aga veelkord -- suured tänud! Nüüd toimib kenasti :)
Oleksin juba komponente välja vahetama asunud.

_________________
Pemmil uued kummid


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 06.06.2016 12:28 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 16.03.2008 13:01
Postitusi: 664
Asukoht: Tallinn
Vaatasin nüüd tagantjärele ka seda, miks ma IXDN404SI kiipide datasheeti valesti lugesin ja luubiga uurides selgus, et minu plaadi peal on schema-st erinevalt hoopis TC4426E kiibid, mis ongi inverted. Ehk kõik töötab nii, nagu peab. Lihtsalt ei tasu eeldada, et kõik on täpselt vastav dokumentatsioonile.

_________________
Pemmil uued kummid


Üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: 06.06.2016 15:02 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: 27.02.2005 13:58
Postitusi: 2239
Asukoht: Tartu
Pole ise sellise asjaga kokku põrkunud veel, ma tavaliselt lasen mingi tarkvara peale enne kui midagi katsetama hakkan, sest mul on PnP ajudele konkreetsete tarkvaradega (enamasti 1.2.32) seaded tehtud ja iga kord pärast uuendust on safe mode aktiveeritud vältimaks mingi bugi vms tõttu väljundite avatuks jäämist. Pärast tarkvara uuendust automaatselt nõutava konfi peale laskmist pole safe mode peale jäänud.

_________________
http://www.facebook.com/vemsporsche
http://www.porsche-foorum.org


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
POWERED_BY
PhpBB 3.0.11