BMW m30 mootori turbotamise eeltöö?
BMW m30 mootori turbotamise eeltöö?
Tere,
Seoses projektiga "335T" on tekkinud mõned küsimused. Ilmselt on siine seltskond käige pädevam nendele vastama.
Kas m30b34 ja m30b35 plokki võimsus taluvus on erinev? Osad allikad väidavad, et vahet pole, teised aga jälle, et b34 on hulka tugevam plokk. Kas b34-ja kolvid on alati kõrgendustega?
Kas ja kui palju, ning kuidas tuleks surveastet madalamaks saada? Paraku on plokkkaas lihvitud ja seega niigi kõrgem surveaste kui originaalis.
Tänud ette!
Seoses projektiga "335T" on tekkinud mõned küsimused. Ilmselt on siine seltskond käige pädevam nendele vastama.
Kas m30b34 ja m30b35 plokki võimsus taluvus on erinev? Osad allikad väidavad, et vahet pole, teised aga jälle, et b34 on hulka tugevam plokk. Kas b34-ja kolvid on alati kõrgendustega?
Kas ja kui palju, ning kuidas tuleks surveastet madalamaks saada? Paraku on plokkkaas lihvitud ja seega niigi kõrgem surveaste kui originaalis.
Tänud ette!
Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Re: BMW m30 mootori turbotamise eeltöö?
Mis jõududest üldse räägime?
DÜNOPINK Tartus 56231442 https://www.facebook.com/WhlsUP/
Pakun ka Megasquirt juhtajusid ning nende paigaldust, ümberehitust ja seadistust.
Pakun ka Megasquirt juhtajusid ning nende paigaldust, ümberehitust ja seadistust.
Ilus oleks saada 400 hobujõu kanti. Hetkel sai ostetud igatahes m30b35 ja laon ta koos uute saalede, rõngaste ja muu mudruga kokku.
Hetkel läheb mootor vbanalthingavana kokku ja sõidan temaga aastakese(Paar suvekuud).
Aga eeltööd vaja teha...ja infot koguda!
Hetkel läheb mootor vbanalthingavana kokku ja sõidan temaga aastakese(Paar suvekuud).
Aga eeltööd vaja teha...ja infot koguda!
400 hp tarbeks trei kolvid madalamaks, vaheta kuluosad ja keera 0.8 bari peale, seadista või lase ära seadistada ning naudi.
110 heppa liitri kohta on hea vabalthingava jõud selle töömahu korral
Mul on target suht sama kuid liiter väiksema töömahuga ning samuti stock bmw mootoriga.
Paksemaid kaanetihendeid on neile metalli näol vist küll saada kuid see eeldab vist veelkord ploki ja kaane üle käimist. Iseenesest nad sellise rõhu juures seda veel kindlasti ei vaja. m30 on suht suure jõuvaruga ropp mootor mis tänu oma 14 le 12 mm kaanepoldile hoiab pada originaaltihendiga vähemalt 1-1,4 bari all sõites kenasti koos.
110 heppa liitri kohta on hea vabalthingava jõud selle töömahu korral
Mul on target suht sama kuid liiter väiksema töömahuga ning samuti stock bmw mootoriga.
Paksemaid kaanetihendeid on neile metalli näol vist küll saada kuid see eeldab vist veelkord ploki ja kaane üle käimist. Iseenesest nad sellise rõhu juures seda veel kindlasti ei vaja. m30 on suht suure jõuvaruga ropp mootor mis tänu oma 14 le 12 mm kaanepoldile hoiab pada originaaltihendiga vähemalt 1-1,4 bari all sõites kenasti koos.
Meeldiv kuulda.
Palju täpselt kolvi peaks maha laskma treida? Ning kes sellist tööd teeb?
Või kui paks siis peaks olema uus kaane tihend?
Asi selles, et laon ta praegu uute juppidega kokku juba. Aga järgmine aasta tahaks turbo peale istutada. Ei viitsiks uuesti mootorit pulkadeks kiskuda. Paks kaane tihend oleks hea variant.
Palju täpselt kolvi peaks maha laskma treida? Ning kes sellist tööd teeb?
Või kui paks siis peaks olema uus kaane tihend?
Asi selles, et laon ta praegu uute juppidega kokku juba. Aga järgmine aasta tahaks turbo peale istutada. Ei viitsiks uuesti mootorit pulkadeks kiskuda. Paks kaane tihend oleks hea variant.
http://server.pure-pf.com/phpBB/viewfor ... 806a3bbb19" onclick="window.open(this.href);return false;
Uuri seda foorumit infot ja selliseid projekte on seal palju.
Uuri seda foorumit infot ja selliseid projekte on seal palju.
Nissan 200sx s13
kunagi uurisin selle mootori turbotamist, hea lahendus oli ka stock tihend ja O-ring teha. Parem lahendus kui osta see paks ja kallis tihend sinna vahele.
E30 335T, E30 327, Lexus LS460, Audi A6 C7 ja 2101 :)
Mis see O ring täpselt on?
Freesitakse kaanele sooned ümber silindri ja pannakse traadist rõngas sisse, see rõngas ulatub tasapinnast kõrgemale ja surub ennast tihendi sisse.
seda võib teha kas kaanele või plokile või ka mõlemale kuid 400 hp tarbeks pole seda veel tarvis. Korralikult teostatud o ringimine viib papptihendi boostitaluvuse 2 barini. Kuidas surveastet arvutada leiad foorumist. Staatiline surveaste veidi ületähtsustatud asi nii et 100% kindlat soovitust pole. Ise sätiks selle üsna madalale sest m30nel on ka siis ropult nmi. 7,5-8 arvestades et tulevikus tahad juba kahte bari 8-8,5 kui tegu on treimisega ja ei taha vägapalju maha võtta. 8,5-9 kui tahad et ka vabalthingavana erksam oleks ja vaid kvaliteetset minimaalselt 98 oktaaniga kütet kasutad.9-10 Kui turbotades e85le lähed.
Aga see vaid minu rumal arvamus
Aga see vaid minu rumal arvamus
Tänud kõigile.
Mootor läks paraku müüki,kuid sain targemaks ja kes teab mis projekt kunagi jälle käsile tuleb.
Mootor läks paraku müüki,kuid sain targemaks ja kes teab mis projekt kunagi jälle käsile tuleb.